Изложби

Нито бял куб, нито черна кутия. История в сегашно време

Институт за съвременно изкуство – София

◊ СЪБИТИЕТО

Институт за съвременно изкуство – София
представя:

Нито бял куб, нито черна кутия. История в сегашно време

продължителност: 7 ноември – 3 декември 2006 г.
откриване: 7 ноември, вторник, 18.00 часа
Софийска градска художествена галерия, ул. "Гурко" № 1


◊ ЗА ИЗЛОЖБАТА

Настоящата изложба е първото голямо представяне заедно на художниците, членове на ИСИ - София:
Лъчезар Бояджиев, Мариела Гемишева, Правдолюб Иванов, Иван Мудов, Кирил Прашков, Калин Серапионов, Недко Солаков.

Куратори са Яра Бубнова и Мария Василева.

Ще бъдат включени стари творби (предимно неизвестни у нас, които показват участието на художниците в по-глобален контекст), както и специално създадени за изложбата.

Изложбата цели да представи на българската публика не само отделни автори и конкретни творби, но и цялостната концепция на работата на института.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА ИСИ - СОФИЯ

Институтът за съвременно изкуство – София е основан през юни 1995 г. Той е частна, неправителствена организация, асоциация на куратори, художници и теоретици. Посветена е на изучаването, разбирането, представянето и практикуването на визуалните изкуства от края на 20-ти и началото на 21-ви век. Целта й е да възстанови и даде възможност за бъдещо развитие на открития диалог между културите и художествените сцени.

Историята на ИСИ - София се корени в професионалните взаимоотношения между приятели, които след 1989 г. споделят общи идеи за променената динамика и облик на изкуството.

Целите на ИСИ - София са фокусирани върху развитието на съвременната художествена сцена в България във връзка със световната.

Конкретните задачи са свързани със задълбочаването и активизирането на отношенията с международната художествена сцена – чрез двупосочен и взаимен обмен на художници, куратори и критици, на проекти и др., не само, за да се “изнесе” вашият/нашият дом навън, но и да се внесе “светът” обратно вкъщи.

Спектърът на активностите на ИСИ - София обхваща международни и местни изложби, публикации, конференции, семинари, образователни програми, лекции и др. 
Автор:
СГХГ
Публикация:
03.11.2006 г. 11:37
Посетено:
454
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/2958-nito-byal-kub-nito-cherna-kutiya-istoriya-v-segashno-vreme