Изложби

Групова изложба „Интеграция на идентичности" в Пловдив

Изложба на художници от Северна Македония и България в Балабановата къща

Групова изложба „Интеграция на идентичности" в Пловдив

 

◊ СЪБИТИЕТО

Групова изложба „Интеграция на идентичности" в Пловдив

Откриване на 7 май 2019, вторник, 18:30 ч.

Балабанова къща, ул. „Константин Стоилов" 57, Пловдив

 

Няколкогодишният проект „Свързване" на КИЦ на РСМ в София, тази 2019 година се разшири и обогати с групова тематична изложба, за чиято подготовка и осъществяване помогнаха кураторите от  Северна Македония и България – Горанчо Георгиевски и Свилен Стефанов.

След няколкогодишна съвместна дейност и контакти, авторите Мариян Дзин, Зоран Мише, Павел Целкоски, Горан Тричковски,  Марияна Иванова, Перица Георгиев и Иво Пецов, които са от Северна Македония, но живеят и работят в България, изразиха желанието си за разширяване на проекта, в който взеха участие изтъкнати автори от Северна Македония (Ибрахим Беди, Роберт Янкулоски, Атанас Ботев, Ацо Станкоски, Исмет Рамичевич, Шкипе Мехмети и Колектив Зеро) и България (Десислава Христова, Генади Гатев, Иван Кюранов, Лиляна Караджова, Росен Тошев, Свилен Стефанов и арт дуета ninavale - Нина Ковачева и Валентин Стефанов).

Идеята за свързване на творчествата на авторите от двете страни, срещна подкрепа от страна на Министерството на културата на РСМ. Реализацията на изложбaта в Пловдив е в партньорство с института Старинен Пловдив в Пловдив.

Автор: Културно-информационен център на Република Северна Македония
07.05.2019 г. 13:16
Посетено: 551
Етикети: Интеграция на идентичности, Пловдив, Изложба, проект „Свързване", Балабанова къща, Културно-информационен център на Република Северна Македония
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/29575-grupova-izlozhba-integratsiya-na-identichnosti-v-plovdiv