Изложби

Изложба показва комикс-пътеводител на Пловдив

Альоша става супер герой. Котаракът Румен на лов за Айляк. Илон Мъск в Столипиново

Изложба показва комикс-пътеводител на Пловдив

 

◊ ПЛОВДИВ FANTASY ПЪТЕВОДИТЕЛ

"Пловдив Fantasy пътеводител" е един напълно различен пътеводител, разкриващ града през очите на хората, които живеят, веселят се, фантазират и обичат. В него хилядолетната история и културните богатства на Пловдив са поднесени с чувство за хумор и като вътрешна информация, от наши хора за свои хора.

Пътеводителят-комикс ще бъде представен в изложба, която ще бъде открита на 3 май от 19.00 часа в арт клуб “Найлона“ като част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата. Тя е с вход свободен и ще бъде отворена за посетители в клуба всеки ден от 14.00 до 02.00 часа до 1 юни. Изложбата представя графични новели, включени в „Пловдив Fantasy пътеводител“ с автори: Димитър Петров, Йордан Терзийски, Койчо Касабов, Тодор Карагяуров, Мич Брезонек, Виктор Мухтаров, Ани Йорданова, Теодора Дончева – Теч, Тодор Попов, Георги Мурджев, Михал Рек, Сиана Захариева, Стефан Чинов.

Наред с туристическата информация "Пловдив Fantasy пътеводител" съдържа и кратки графични новели (комикси), включващи множество реални обекти от града. В историите оживелите образи на забравени  знакови паметници са събудени за нов живот и облечени в нов смисъл и значение. Главен герой в тях е Big Al – небезизвестният Альоша от паметника на Съветската армия.

Освен книжно издание на български и английски, представено с изложба от 3 май до 1 юни 2019 г., е създадена и дигитална версия, електронна игра Tegelling in Maina Town, както и комикс конкурс (15 май - 1 юни 2019 г.) по темата.

Комикс конкурсът ще предостави възможност на артисти от страната и чужбина да развият своя комикс история за света на Майна Town. Участниците ще имат две седмици да измислят и нарисуват история в пет страници, която ще бъде оценена от жури, а победителят ще спечели награда. Подробности за конкурса ще бъдат обявени на 7-и май.

Изданието "Пловдив Fantasy пътеводител" може да бъде намерено в книжарница "Хермес" в града, както и в различни магазини и заведения в кв. "Капана".

 

Версията на играта е достъпна на следния линк: Tegelling in Maina Town

Автор:
Пловдив 2019
Публикация:
03.05.2019 г. 13:21
Посетено:
955
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/29551-izlozhba-pokazva-komiks-patevoditel-na-plovdiv