Изложби

"Носталгия по български" на Ивайло Димитров

Изложба живопис в галерия "Възраждане" - Пловдив

"Носталгия по български" на Ивайло Димитров

 

◊ ПОКАНА

Галерия "Възраждане" представя "Носталгия по български" - новата изложба на Ивайло Димитров.  

"С новата изложба на Ивайло Димитров отново попадаме в един живописен свят, който няма аналог в съвременния ни бездушен, невропатичен, „глобален“ мир, където ние знаем всичко и от нищо не се интересуваме. Художникът рисува не живота, а битието, което носи и хумора, смеха, и иронията, и заигравката с верското лицемерие и битовите подробности, и елементите на онази българска духовност и ценна първичност, която сме на път да погубим. И в същото време добрата, светла усмивка на картините ни възторгва и просветлява."

Краси Алексиева, 2019 г.

Ивайло Димитров е роден през 1967 г. в София. През 1986 г. завършва Художествената гимназия – София. През 1998 г. завършва Национална художествена академия, София, специалност „Графика” при проф. Галилей Симеонов. Има осъществени 15 самостоятелни изложби. Илюстрирал е две книги „Чудния свят на шахмата” от Костас Царухас и стихосбирката на Мария Чомакова.

 

Изложбата "Носталгия по български" на Ивайло Димитров се открива на 30 април и може да бъде разгледана до 20 май 2019 в галерия "Възраждане" - Пловдив.

Автор:
Сим Алексиев
Публикация:
25.04.2019 г. 15:55
Посетено:
1007
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/29512-nostalgiya-po-balgarski-na-ivaylo-dimitrov