Изложби

„People of Sofia” - изложба на Вихрен Георгиев

22 април - 18 май 2019, УниКредит Студио

„People of Sofia” - изложба на Вихрен Георгиев

 

◊ СЪБИТИЕТО

Шестият фестивал ФотоФабрика се открива с изложбата „People of Sofia” на Вихрен Георгиев - фотографът, който успява да улови ритъма на града през портретите на неговите обитатели.

На 22 април (понеделник) от 18:00 ч. в пространството за съвременно изкуство „УниКредит Студио”ще бъде открита изложбата „People of Sofia“ на Вихрен Георгиев. Този проект е фотографски разказ за хилядите човешки светове, с които се разминаваме в ежедневието си. За него фотографията е не просто визуална медиа, а възможност за опознаване на човека и неговата история.

Вихрен Георгиев е роден в Бургас, а ученическите си години прекарва в Русе. По това време се появява и интересът му към фотографията. Прави своя любителска фотолаборатория, участва в кръжоци и местни конкурси. След дълга пауза от 10-12 години, той отново се връща към фотографията. От шест години създава сайта „People of Sofia”, който има над 130 хиляди последователи. Интересът към него е голям, защото Вихрен Георгиев прави не само интересни портретни фотографии, но умее да документира и историите на хората от града, които в ежедневието си не забелязваме. За него фотографията е удоволствие.

Експериментатор и артист, днес портретите му са едни от най-популярните в  България.

Публиката ще има възможност да разгледа изложбата “People of Sofia“ от 22 април до 18 май 2019 г. в пространството за съвременно изкуство „УниКредит Студио” - София, пл. „Света Неделя” 7.
(Понеделник-петък: 10:00-18:00 ч.; събота – от 11:00 до 17:00 ч.)

*

Още информация, както и подробности по темите и събитията, които ще се състоят по време на шестия фестивал ФотоФабрика: https://www.fotofabrika.org/bg
https://www.facebook.com/fotofabrika.festival

 

Шестият фестивал ФотоФабрика е част от Календара на културните събития на Столична община за 2019 година.

УниКредит Булбанк е генерален партньор на Фестивала от самото начало.

 

Автор:
Маргарита Енева
Публикация:
20.04.2019 г. 14:09
Посетено:
1281
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/29479-people-of-sofia-izlozhba-na-vihren-georgiev