Изложби

Заключителна изложба „Път на младите I”

17 април - 31 май 2019, Културен център "Бялата къща" - Пловдив

Заключителна изложба „Път на младите I”

 

◊ ПОКАНА

Културен център „Бялата къща“ ви на една много специална изложба. На 17 април в 18:30 часа ще открием заключителната изложба на първото издание на проекта "Път на младите", в която ще съберем художниците, фотографите и скулпторите, които представихме в изминалите 2017 и 2018 година и с тях дадохме начало на нашата кауза да подкрепяме младите творци. Авторите ще получат брошурата, която отпечатахме с кратка биографична информация и снимки на две техни творби.

"Път на младите” е проект на Културен център „Бялата къща” в подкрепа на млади артисти. Целта му е да помогне на авторите да се изявят и утвърдят, да популяризира работата им пред широката публика. Това е дългосрочен проект, който показва развитието на творците, техните търсения и израстване. Той е и своеобразен медиатор, тъй като среща автори от цяла България, които обменят опит, идеи и взаимно се мотивират.

През 2016 година след проведен национален конкурс професионално жури избра 25 финалисти в първото издание на проекта. Всеки от тях участва в по две групови изложби, съответно през 2017 и 2018 в залите на Културен център „Бялата къща“. Някои от авторите демонстрираха последователност, като във всяка от годините творчеството им се открояваше с утвърден вече стил. Други избраха да експериментират с различни техники, жанрове, стилове. Но всички те засегнаха общочовешки проблеми и ценности, по различен начин докоснаха сърцата на публиката.

Първите стъпки в живота и в кариерата винаги са трудни и човек има нужда от подкрепа, за да крачи напред. Културен център „Бялата къща” подава ръка на младите творци, защото вярва в таланта им.

Заповядайте!

Културен център "Бялата къща"
Пловдив, ул. "Пълдин" 12 (Стария град)

Събитието е част от асоциираната програма към "Пловдив - Европейска столица на културата 2019".

 

Автор: Десислава Самуилова, Културен център "Бялата къща"
15.04.2019 г. 16:17
Посетено: 604
Етикети: скулптура, фотография, живопис, Изложба, Пловдив, Културен център "Бялата къща", „Път на младите I, заключителна изложба
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/29440-zaklyuchitelna-izlozhba-pat-na-mladite-i