Изложби

"Завръщането на камъка" - изложба на Николай Тодоров в Галерия Гешов

"Завръщането на камъка" - изложба на Николай Тодоров в Галерия Гешов

 

◊ ИЗЛОЖБАТА

Галерия Гешов
представя

"Завръщането на камъка"

Николай Тодоров

Как живеят архетипите в съзнанието на съвременния човек и какви са възможните репрезентации на онова, което се е повтаряло? В същото време съвременната чувствителност полага човешкото общество в повторението и уподобяването, но не като цикличност, а в разподобяването и скъсване с центробежността на спиралата, но не и до нейното разгъване във вектор.

Работите на Николай Тодоров в изложбата „ Завръщането на камъка“ са в посока на едни феномени, които имат свой специфичен статус в неговото изкуство. Няма припомняне, има живот на архетипа, трансформации и присъствие, които правят връзки с отминали времена, конструирали общата човешка памет. Това е обсесия за трайността на камъка и архетипите заключени във времето у него. Това е съзнанието на Николай Тодоров за свързването между нашата духовна опитност в нейната непрекъснатост и трайността на камъка като разкриване на тази връзка.

Откриване на 17 април от 18.30 ч. в Галерия Гешов

Автор:
Галерия Гешов
Публикация:
11.04.2019 г. 16:56
Етикети:
Посетено:
799
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/29401-zavrashtaneto-na-kamaka-izlozhba-na-nikolay-todorov-v-galeriya-geshov