Изложби

Стилиян Дичев представя "Музикални кодове"

Изложба живопис в Галерия Оборище 5

Стилиян Дичев представя "Музикални кодове"

 

◊ ПОКАНА

Стилиян Дичев представя

"Музикални кодове"

Изложба живопис

3-8 април 2019
Галерия Оборище 5

Да се занимаваш с изобразително изкуство, архитектура и интериорен дизайн и да си вдъхновен от музиката, не е нещо необичайно. Нестандартно е да обвържеш двете абстрактни изкуства в лично преживяване и арт събитие. Това прави Стилиян Дичев с изложбата си "Музикални кодове". Галерия Оборище 5 посреща новата експозиция на художника за една седмица от 3 април.

Музикални кодове е диалог между изобразителното изкуство и музиката и персонално преживяване на автора в опитите му да открие и пресъздаде силата на тази синергия. Изграждането, композицията и ритъмът в тези две абстрактни изкуства са изключително близки и още по-въздействащи, когато са заедно и в синхрон.

Художникът представя 20 живописни платна в среден и голям размер, които отразяват творческите му търсения и вдъхновения през последните три години. Дичев традиционно използва прости и класически инструменти – ленено платно и акрилни бои, за да изрази многопластието на настроенията си – понякога - експресивни и ярки, друг път – смирени и нежни. 

Временна сцена за виртуалния разговор между музика и изобразително изкуство, провокиран от Стилиян Дичев, става галерия Оборище 5. Залата в близост до Музикалното училище в София, е идеално адаптирана за излагане на съвременно изкуство и същевременно – много подходяща за музикални изпълнения. Вдъхновени от картините на автора, впечатляващите млади изпълнители Катерина Радева (пиано) и Виктория Маринова (цигулка) сами избират репертоара, с който да озвучат официалното откриване на Музикалните кодове на Стилиян Дичев.

"Музикални кодове" се открива на 3 април, сряда, в 19:00 часа и ще бъде в Галерия Оборище 5 до 8 април. Заповядайте!

 

Автор:
01.04.2019 г. 13:14
Посетено: 726
Етикети: живопис, изложба, Галерия Оборище 5, "Музикални кодове, Стилиян Дичев
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/29334-stiliyan-dichev-predstavya-muzikalni-kodove