Изложби

Галерия "Възраждане" чества 50-ия рожден ден на Ангел Герджиков

„Забравени следобеди“ е десетата изложба на художника в галерия "Възраждане"

Галерия "Възраждане" чества 50-ия рожден ден на Ангел Герджиков

 

◊ ПОКАНА

На 02.04.2019 г. от 18:00 ч. в салона на галерия "Възраждане" ще се открие изложба живопис „Забравени следобеди“ на Ангел Герджиков. Изложбата е по случай 50-годишния юбилей на автора и ще продължи до 29.04.2019 г.

Това ще бъде и десетата (пак юбилейна) изложба на Герджиков в галерия "Възраждане".

 

"Новата изложба на Ангел Герджиков е пиршество за сетивата. Толкова богата, наситена живопис се среща все по-рядко и този факт определя автора като едно истинско чудо в съвременното българско изкуство.

В богато населения авторов свят приключенията се случват повсеместно. Персонажите музицират, витийстват, бохемстват, мечтаят и създават един паноптикум от радост, ярки чувства и една особена, светла либералност, за да му е хубаво на зрителя, да му е благо на душата и шарено на очите.

Изобщо, Ангел създава една живописна материя, която все повече и повече го превръща в голям, надскочил условностите, задълбочен и предан на себе си, художник.

Творец, който искрено се радва на божия свят и чиито картини са като докоснати от Божията ръка."

Краси Алексиева, 2019 г.

Ангел Герджиков е роден през 1969 г. в гр. Пловдив. Завършва Националната художествена гимназия „Цанко Лавренов“ през 1988 г. Продължава образованието си във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий” до 1995 г., специалност Живопис в класа на проф. Никола Русчуклиев. Член е на Дружеството на Пловдивските художници. Има 18 самостоятелни изложби и многобройни участия в общи. Живее и работи в гр. Пловдив.

Автор:
Сим Алексиев
Публикация:
28.03.2019 г. 16:31
Посетено:
1079
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/29301-galeriya-vazrazhdane-chestva-50-iya-rozhden-den-na-angel-gerdzhikov