Изложби

Print Nest Studio с изложба в Пловдив

"Еволюция" в галерия U PARK

Print Nest Studio с изложба в Пловдив

 

◊ ИЗЛОЖБАТА

Откриването на изложбата "Еволюция" в галерия U PARK на 30.03.2019 от 18:30 ч., е резултат от последните провокативни търсения на графиците Зоран Мише, Павел Целкоски, Васил Иванов, Горан Тричковски и Иван Матеев, обединени в артистичния кръг PRINT NEST studio.

Десет графични работи и пет обекта във формата на кръг ще бъдат представени на пловдивската публика и гостите на града. Всеки един от артистите поотделно е достигнал до идеята за кръга като символ. Философията, заложена в древния, колкото сътворението символ, е както метафора, така и реална геометрия - вселената и космоса, необятното и необяснимото, мистичното и духовното, реалното и абстрактното, материята и математиката. Символите на кръга  транзитират през митологичното време, след което рефлектират днес, пречупени през съвременността.

Артистите от PRINT NEST studio, преминавайки през символиката на кръга са  новите, съвременни рицари. 

Заедно, събрани около своята въображаема кръгла маса, те дискутират  концепции достигащи крайната цел – единство чрез запазена уникалност, индивидуалност и сила на артистичния дух.

За първи път авторите включват обекти в изложба. Те са неделима част от самата структура на графиката като мислене и техника. Това е един нов експеримент,  провокиран от търсенето – да разчупиш стереотипа и да покажеш нещо различно, което да звучи съвременно. Когато например металната плоча, върху която е работено или друг използван материал в традиционния процес, с намеса или деформация, се превръща в обект.

Изложбата се открива на 30.03.2019 от 18:30 ч. и ще остане на вниманието на публиката в галерия U PARK (ул. "Отец Паисий" 24) до 11 април.

Повече информация може да намерите на Фейсбук страницата на събитието >> EVOLUTION

Автор:
галерия U PARK
Публикация:
26.03.2019 г. 18:31
Посетено:
744
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/29268-print-nest-studio-s-izlozhba-v-plovdiv