Изложби

"Градски пейзаж" - изложба на Бойко Колев

28 март – 17 април 2019, Галерия "Париж"

"Градски пейзаж" - изложба на Бойко Колев

 

◊ ПОКАНА

Галерия "Париж"
представя

Бойко Колев

"Градски пейзаж"

изложба живопис

28 март – 17 април 2019

Вернисаж: 28 март 2019, 18-20 часа – ул.“Цар Самуил“ 47, София

 

На 28 март 2019 г. от 18.00 ч. галерия „Париж“ ще открие поредната изложба на известния художник хиперреалист Бойко Колев под името „Градски пейзаж“.

Вернисажът съвпада с рождения ден на художника, който отбелязва своята 51-годишнина.

Изложбата включва четиринадесет творби, които изобразяват градски фрагменти от различни градове в Западна Европа като Инсбрук, Залцбург, Краков, Наарден, Лор, Куфщайн, Лауфен и Люксембург, както и два от София. Ще могат да се видят красиви късчета спомени, така, както ги е запечатал авторът от местата, които е посетил и които силно са го впечатлили и емоционално са му въздействали. Такава е например изящната катедрала в Залцбург, която изведнъж се появява сякаш от нищото в края на една съвсем обикновена улица и те зашеметява със своето величие и красота. А понякога просто една жълта стена с прозорец и цветя оставят своята трайна следа в съзнанието на пътешественика. Или пък пейка, а до нея малка къщичка за птици, които се запечатват с топлия спомен за малък холандски град. Тесни улички, фенери, стари сгради, замъци и езеро, всичко това е част от майсторски пресъздадената реалност в картините на Бойко Колев. Две от творбите показват част от Университетската библиотека в София, както и мистичен вечерен пейзаж от градинката на Софийския университет.

В тази експозиция зрителите ще се запознаят с едно по-различно лице на Бойко Колев, в което ще отсъстват хиперболата на предмета или пък майсторския портрет, както беше досега в картините му. Тук ще открият един спокоен и изпълнен със съзерцание поглед, ще почувстват тихата възхита от срещата с непознатия град или пък ще преоткрият столичен пейзаж, който сякаш им е до болка познат, но сега ще го видят през една съвсем нова, различна и вълнуваща гледна точка.

Изложбата ще продължи до 17 април, а по случай рождения си ден, авторът ще предложи и специална отстъпка за своите почитатели - закупили или резервирали произведение на 28 март.

www.gallery-paris.com

Автор: Надя Павлова
25.03.2019 г. 15:39
Посетено: 540
Етикети: Бойко Колев, живопис, изложба, галерия Париж, Градски пейзаж
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/29267-gradski-peyzazh-izlozhba-na-boyko-kolev