Изложби

Юбилейна изложба „(твърде) ЛИЧНО”

Колекция живопис, графика, пластика

Юбилейна изложба „(твърде) ЛИЧНО”


◊ СЪБИТИЕТО

По повод навършването на 10 години от създаването си галерия „БУЛАРТ” организира
Юбилейна изложба под надслов „(твърде) ЛИЧНО”.

От 27 октомври до 5 ноември 2006 г. - БУЛАРТ галерия, Варна, ул. "Шипка" № 22.

Официално представяне пред широката публика - 27 октомври (петък) от 17 до 20 часа.


◊ ЗА ИЗЛОЖБАТА

Интимна колекция от любими мигове, които направиха живота ми пъстър. Смях, възхита, горчивина, дързост, радост, преклонение, съзерцание...

Десет години и „БУЛАРТ”.

Избрано от споделеното.

Купени, подарени или „присвоени” парченца красота. Картини, пластики, истории, спомени, очаквания. Пъстър калейдоскоп от живопис, графика, пластика завъртени във вихъра на десетте изминали години.
(твърде) лично с творбите на Атанас Атанасов, Ванко Урумов, Гълъбин Христов, Дария Василянска, Дидо Дянков, Добромир Дончев-Добата, Иван Димитров-Вака, Йордан Кисьов, Красимир Русев, Красимир Добрев, Милко Божков, Нено Белчев, Панайотис Гуджимисис, Пламен Аврамов, Рая Георгиева, Светлин Русев, Станислав Памукчиев, Сашо Анастасов, Цветан Кръстев, Юлиан Йорданов, Явора Петрова.


◊ И ЕТО ОЩЕ КАКВО

Точно в 19 ч. ще бъде обявен носителят на традиционната награда на галерия „Буларт” за цялостен принос в културата на страната.

Ще бъде оповестен и носителят на приза от страна на медиите. Във връзка с юбилея са предвидени множество изненади за публиката.


◊ ИЗНЕНАДАТА ЗА ПУБЛИКАТА

Всички посетители могат да участват в играта на БУЛАРТ. Който познае авторите на творбите в колекцията, има право на участиие. Според регламента срещу номера на творбата на специален талон посетителят трябва да напише своето предположение и трите си имена, адрес и телефон за връзка. От позналите ще се изтеглят три имена на ценители, които ще получат произведение на изкуството. Другите участници ще имат утешителни награди. Времето за участие е от старта на изложбата в петък (27.10) до 3.11. Комисия от трима души ще изтегли късметлиите. Връчването на наградите ще бъде по време на откриването на следващата изложба, част от празничната програма на галерията във връзка с нейния юбилей - 6 ноември.


◊ ДА ПРИПОМНИМ

През миналата година LiterNet бе определен за носител на медийната награда на галерия "Буларт" за 2005 г. - във връзка с отразяването на културния живот у нас и в частност на случващото се в областта на визуалните изкуства и отразяването на многобройните изложби на варненската галерия.
Автор:
Дора Дончева
Публикация:
26.10.2006 г. 00:04
Посетено:
755
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/2916-yubileyna-izlozhba-tvarde-lichno