Изложби

Млади творци от нова генерация в столичната галерия "Сезони"

Изложба на Никола Божков, Ралица Ананиева, Александър Василев, Кристиян Караиванов

Млади творци от нова генерация в столичната галерия "Сезони"

 

◊ ИЗЛОЖБАТА

Галерия "Сезони"
представя

Магистърски курс "Резба" на Роберт Цанев

„Едно различно начало“

Никола Божков, Ралица Ананиева, Александър Василев, Кристиян Караиванов

Магистърски курс "Резба" на Роберт Цанев

12.03. - 04.04.2019 г.

Откриване: 12 март, 18:00 ч.,
Галерия "Сезони" - ул. "Кракра" 2А

 

Четирима млади творци от нова генерация с актуално звучене, ясно дефиниран стил и модерно мислене, концептуални идеи и вдъхновение ще покажат авторски дървопластики в столичната галерия „Сезони“.

Талантливите артисти са с различен темперамент, търсения и прозрения.

Творбите им създават усещане за баланс, за  равновесие между материалното и духовното, между личното и професионалното.

Галерия „Сезони“ по традиция предоставя пространството си на изгряващи таланти. Усилията ни са изцяло насочени към подпомагане и популяризиране на изкуството на съвременните творци в България.

Никола Божков

Казвам се Никола Божков и съм студент в магистърския курс на Роберт Цанев (специалност „Резба“). Търсенията ми са свързани с изследвания и експерименти върху анаморфозата и възможностите, които дава перспективата като метод за изразяване. Анаморфозата е вид конкретна проекция или перспектива, която изисква наблюдателят да използва специални устройства или да заема конкретна гледна точка, за да улови търсеното изображение. В диалога между него и творбата се провокира активната намеса на гледащия, за да намери различната гледна точка, от която да види, че “това, което е, не е това, което е”.

Ралица Ананиева

Казвам се Ралица Ананиева и съм студент в магистърския курс на Роберт Цанев (специалност „Резба“). В творбите си представям моя свят, в който понятията за образ са диаметрално различни от действителността. Моят свят е изпълнен с фантазни образи и причудливи форми - с една дума цветен във всяка една посока. Динамиката, която представям в своята геометрия притежава енергетика и същевременно спокойствие в правите и категорични линии, които сами се разпределят в полето, създадено и формирано в чистата форма. Чрез моите мебели давам възможност на зрителя да се докосне до света на моята приказка и да избере от там своя герой.

­Александър Василев

Аз съм Александър Василев. Следвам магистратура в курса на Роберт Цанев. Освен художник, се опитвам да се развивам и като лютиер. През годините в Академията се постарах да опитам от всичко, свързано с дървото и да експериментирам с него и в акустична посока. Моите произведения са продукт на самопровокации и стремеж към неща, които не мога.

Кристиян Караиванов

Казвам се Кристиян Караиванов и съм студент в магистърския курс на Роберт Цанев (специалност „Резба“). Творбите ми са пряко свързани с кинетиката като модерно изкуство на 21. век. Чрез тях наблюдаващият става участник в трансформацията. Целта им е да провокират усещане в зрителя сякаш не е сам в стаята. Да създават различно усещане за живот и движение. Основната ми цел  е да накарам публиката да чувства, освен да мисли.

Изложбата ще бъде отворена за посетители от 12.03. до 04.04.2019 г.

 

 

 

Автор:
Галерия Сезони
Публикация:
11.03.2019 г. 12:36
Етикети:
Роберт ЦаневдървопластикаизложбаНикола БожковГалерия Сезони
магистърски курс
Кристиян Караиванов
Александър Василев
Ралица Ананиева
Посетено:
917
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/29148-mladi-tvortsi-ot-nova-generatsiya-v-stolichnata-galeriya-sezoni