Изложби

"Вторият сън" - изложба на Милан Живкович (Белград)

12 март - 12 април 2019 г., Галерия Гешов

"Вторият сън" - изложба на Милан Живкович (Белград)

 

◊ ПОКАНА

Една концептуална фотографска изложба на Милан Живкович (Белград) ще може да се види от 12 март до 12 април 2019 г. в Geshov Gallery. Авторът, който е добре познат за съвременните европейски публики е решил да покаже свои визуални концепции за женското тяло през темата "Вторият сън".

Много са възможните посоки на възприемане на подобна експозиция. Те всички реферират към начина, по който се мисли тялото като място на опит. За възможните репрезентации на тялото като модус на скриване и разкриване. Кое е скритото на тялото? Като мислене за уязвимостта на голото тяло и неговата социална анонимност. Като опит за отговор на въпроса за метаморфозите на органичното и организираното.

Милан Живкович е роден през 1960 г. в Баванище, Банат, Сърбия. От 1984 година работи в Природонаучния музей в Белград, а година след това започват заниманията му като фотограф и дизайнер. Работил е като куратор на Фотогалерията при Културния център в Ковин, както и като главен редактор на “Refoto Photo Jurnal”. Има над сто изложби – в Португалия, Франция, България, Полша, Херцеговина и др.

Откриването на изложбата ще бъде на 12 март (вторник) от 18.30 ч. в Галерия Гешов, ул. "Сердика" 4.

 

Автор:
Галерия Гешов
Публикация:
07.03.2019 г. 19:41
Етикети:
Посетено:
927
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/29130-vtoriyat-san-izlozhba-na-milan-zhivkovich-belgrad