Изложби

"Вечерен Акт в ЕТЮД" - изложба рисунки

Галерия "Етюд", 06-23 март 2019

"Вечерен Акт в ЕТЮД" - изложба рисунки

 

◊ ПОКАНА

Галерия "Етюд" представя

"ВЕЧЕРЕН АКТ в ЕТЮД"

Групова изложба рисунки на човешка фигура (голо тяло)

Откриване: 06 март, сряда, 18:30

Изложбата ще може да бъде разгледана в пространството на галерия "Етюд" (ул. "Цанко Церковски" 34, София) до 23 март 2019.

 

Това е първата групова изложба в галерия "Етюд", която цели да събере заедно различни авторски творчески интерпретации на рисунки на човешкото тяло, направени по време на вечерния акт, който галерията организира от началото на 2017. В изложбата се включват различни автори, които представят свои скици, нарисувани по време на някои от посещенията си на Вечерния акт в ЕТЮД.

"Целта ни е да провокираме креативността и да дадем възможност за изява на рисуващите – независимо дали са професионални артисти или не. Поставяме предизвикателство и пред самите произведения, като оставим „експозицията“ сама да изгради себе си, без вмешателство и субективен (или обективен) подбор."

Венцислава Стоянова, инициатор на изложбата

 

Вечерният Акт в ЕТЮД е инициатива на галерия "Етюд", която стартира през пролетта на 2017. Тогава координаторът на галерията Венцислава Стоянова, започва да събира приятели, с които заедно рисуват скици на голо тяло. С времето се оказва, че има много желаещи да скицират моделите в уютната и приятелска атмосфера в галерията. Така Вечерният акт става неразделна част от програмата на галерия "Етюд", като в момента се организира в първа, втора и трета сряда на всеки месец. Всеки, който пожелае може да го посети, независимо дали учи изкуство, професионално се занимава с рисуване или не.

(Вечерният Акт в ЕТЮД във ФБ: https://www.facebook.com/events/511479669290063/)

 

Автор:
Венцислава Стоянова
Публикация:
05.03.2019 г. 14:35
Посетено:
1195
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/29109-vecheren-akt-v-etyud-izlozhba-risunki