Изложби

„Зимни приказки“ - изложба на Даниела Стойкова във Велинград

23 февруари - 22 март 2019, Arte Spa & Рark Hotel

„Зимни приказки“ - изложба на Даниела Стойкова във Велинград

 

◊ ПОКАНА

Една от най-младите и бързо развиващи се художници у нас - Даниела Стойкова гостува във Велинград със самостоятелна изложба „Зимни приказки“. Експозицията се състои от 20 маслени платна на зимнa тематика.

Авторката ще присъства на откриването на изложбата в Хотел Арте Спа и Парк Хотел, Велинград на 23 януари 2019.

Даниела Стойкова за цикъла „Зимни приказки“:

„Идеята за този цикъл се зароди в Италия, преди година, където мечтаех за Коледа, за любовта, която носи между хората, за снега, за  планината. За студа и топлината вкъщи, за топлината в сърцата. За идеята за семейство.

Мечтаех за уютната къщичка в планината затрупана под снега. Тази светлина исках да пресъздам в картините си. Търсих да нарисувам това място от мечтите, където е зима, но изглежда топло. Както в сънищата, когато дори да сънуваме сняг, никога не е студено, защото сме в топлото легло. Цикълът пресъздава магията на зимата, нейната романтична, приказна гледна точка. Смятам, че картините ми създават това настроение, и го предават на хората, могат да им донесат светлината, за която мечтая аз и мечтаем всички.“

Даниела Стойкова е родена на 4 септември 1990 г. Първата си самостоятелна изложба открива в столицата на Модата – Милано, където живее към момента, на 23 януари 2018.

„Не беше никак лесно да направя точно първата си самостоятелна изложба в Милано, в Италия, която е средище на изкуството в Европа“ - споделя младата художничка. „Конкуренцията е огромна и трябва да носиш много други качества освен самия талант. Това да се занимаваш с изкуство, като цяло е голямо предизвикателство.“

Преди това тя участва в доста колективни изяви заедно с други художници и печели наградите: Награда от конкурса Food Art – Bellinzago, и наградата “Sigillo” за значителни постижения в областта на живописта към галерия „La riseria” в Новара, Италия.

Изложбата на Даниела Стойкова може да се види до 22 март 2019, в Хотел Арте Спа и Парк Хотел, Велинград.

Очакваме ви!

 

Автор:
Организаторите
Публикация:
22.02.2019 г. 14:43
Посетено:
910
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/29062-zimni-prikazki-izlozhba-na-daniela-stoykova-vav-velingrad