Изложби

"Горен пласт точки" - изложба на Моника Попова

18 февруари - 16 март 2019, Галерия „Червената точка"

"Горен пласт точки" - изложба на Моника Попова

 

◊ ПОКАНА

„Горен пласт точки" / Моника Попова

Живопис в галерия „Червената точка"

„Творбите на Моника са като космическа стомна. Имат външна повърхност или контур при двуизмерните, който да пази съдържанието вътре от това, което е вън." Така Мария Ландова, художник и критик, определя творчеството на Моника Попова. Думите й са по повод първата от трите юбилейни изложби на художничката, която тази година отбелязва 50-та си годишнина. Но словата й са валидни и за втората от поредицата изложби - „Горен пласт точки", която Моника Попова открива в понеделник, 18 февруари в галерия „Червената точка". Почти паралелно, в три различни софийски галерии, художничката разкрива различните страни на своето творчество. Галериите са "Арт Алея", "Червената точка" и "Аросита".

"Горен пласт точки" обхваща серия от широкоформатни живописни платна, рисувани на земя. Картините са създавани като пиктограми - с долен пласт болка и любов и с горен пласт точки, неутрализиращи болката и подсилващи любовта. В тази изложба интимното ще е изведено до монументално, което е основна ключова характеристика за творчеството на Моника, според Мария Ландова.

Моника Попова е утвърден български творец – художник и керамик. Работи в различни техники и има зад гърба си десетки самостоятелни изложби и проекти. Преподавател е в Нов български университет, в програмите – „Графичен дизайн" и „Пластични изкуства"; доцент в департамент „Изящни изкуства" и доктор в програма „Египтология".

"Горен пласт точки" ще открием с гордост в понеделник, 18 февруари, от 19 часа, а изложбата ще остане в "Червената точка" до 16 март. Заповядайте!

Галерия „Червената точка"
София, ул. „Св. св. Кирил и Методий" 24

 

Автор: Галерия Червената точка
16.02.2019 г. 13:48
Посетено: 938
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/29039-goren-plast-tochki-izlozhba-na-monika-popova