Изложби

Галерия "Артур" представя "Faceless" - живопис

Самостоятелна изложба на Лора Руневска

Галерия "Артур" представя "Faceless" - живопис

 

◊ ПОКАНА

Галерия "Артур" има удоволствието да Ви покани на

изложбата "FACELESS"

Лора Руневска

Живопис

14 февруари - 8 март 2019

Вернисаж: 14.02.2019, четвъртък, 18.00-21.00 ч.
Галерия "Артур", София, пл. "Журналист", ул. "Цанко Церковски" 36

 

◊ ЗА ИЗЛОЖБАТА

Галерия „Артур” представя самостоятелна изложба на Лора Руневска.

Представените 20 творби са обединени от названието „Faceless”. Символичното звучене в този надслов е в синхрон с визуалните решения на изображенията. Човекът – формално и същностно е медиатор между външни възприятия и личностни усещания. Индивидуалността е привидно заличена във фрагментираните лица или тяхната липса. Тя е зад маската на прикритата уязвимост, но и подчертана от бруталността и силата на възприятията. Колоритът е изчистен, без излишно нюансиране, с яркостта на моментното изживяване. Уловените състояния нямат илюстративен характер, те са по-скоро сюрреалистично проявени. Балансът между фантазия, съновидения и реалност е намерен в опростения, съзнателно търсен наивистичен контур на рисунъка.

Авторовата идея, че всеки би могъл да постави собственото си лице на мястото на липсващото в изображението е намерила израз във всяко от платната и в цялостното въздействие на експозицията.

Изложбата ще продължи до 8.03.2019 г.

 

◊ ЗА АВТОРА

Лора Руневска

Родена е през 1983 г. Завършва художествената гимназия - НУИИ „Илия Петров” в гр. София, след което художествената академия „Gerrit Rietveld” в гр. Амстердам, Холандия.
Работи в различни сфери като живопис, видео, инсталации и редица принт техники.
Визуалният й език е вдъхновен от историята на изкуството и дизайна до стрийт арта и концептуалното изкуство.

Има редица изложби в Холандия - в галерии „Pakt” (Амстердам), „Roodkapje” (Ротердам), „OT301” (Амстердам), „4bid” Gallery ( Амстердам), галерия „Fons Welters” (Амстердам), „Mediamatic” (Амстердам), „Upstream gallery” (Амстердам) и някои в България - в галерии „Васка Емануилова”, Червената къща, Водната Кула, „Галерос”.

Тази година е поканена да участва в Биеналето във Флоренция с четири от картините, които ще представи на изложбата в галерия „Артур”.

 

Автор:
Поли Банкова-Манева, галерия "Артур"
Публикация:
11.02.2019 г. 18:19
Посетено:
1210
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/29012-galeriya-artur-predstavya-faceless-zhivopis