Изложби

„Нощни размисли“ - изложба на Ани Петрова

Самостоятелна изложба живопис в галерия "ЛИК"

„Нощни  размисли“ - изложба на Ани Петрова

Ани Петрова, "Огорчение"

 

◊ ИЗЛОЖБАТА

Галерия “ЛИК”

представя

Ани Петрова

„Нощни размисли“

Самостоятелна изложба живопис

6.02. - 26.02.2019 г.

Откриване на 6 февруари, сряда, от 18.30 ч.

 

С портрети и фигурална живопис се представя изложбата на Ани Петрова, наречена „Нощни размисли“. Картините показват определени психологични състояния на моделите, представени в пространството и времето. Портретите са искрени и непринудени, излъчват една своеобразна чистота, наивност и богата душевност в търсенето на доброта и съпричастност в големия свят.

Изложбата „Нощни размисли“ включва дванайсет нови платна, както и други, вече показвани, изобразяващи мисли и състояния, през които умът и душата преминават предимно нощем, когато умът ни се лута в крайности, когато сме парализирани от страх, или сме по-смели от всякога.

„Нощта е най-деликатното време. Това е времето, в което всички щитове, които имаме денем, изчезват. Тогава човек е оголен и сам. Най-големите ни страхове се появяват и най-вече – изглеждат непреборими. Но това е и време, в което се случват най-големите полети на съзнанието ни – тогава, когато не виждаме границите. Когато мислим за смисъла и си задаваме най-важните въпроси.“ - Ани Петрова

 

Ани Петрова е родена през 1990 г. в гр. София. През 2009 г. завършва Национално училище за изящни изкуства „Илия Петров“ гр. София със специалност Живопис, след което следва Българска филология в Софийски университет „Св. Климент Охридски“.

Живописта остава голямата й любов и основното, с което тя се занимава. С изразена слабост към портретите, Ани открива първата си самостоятелна изложба „Разкриване“ през 2016 г. През 2017 г. изложбата гостува на изложбени зали „Рафаел Михайлов“, гр. Велико Търново и Рубик арт център  гр. Варна, а през 2018 г. - в читалище „Светлина - 1924“ гр. Земен. Номинирана е за участие с четири свои картини в Хll Световно биенале за съвременно изкуство във Флоренция, което ще се проведе през октомври 2019 г.

                                                                            

Автор:
Галерия ЛИК
Публикация:
04.02.2019 г. 17:03
Посетено:
889
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/28975-noshtni-razmisli-izlozhba-na-ani-petrova