Изложби

"Измерение" - изложба на Антон-Константин Анастасов

Галерия "Етюд", 31 януари - 16 февруари 2019

"Измерение" - изложба на Антон-Константин Анастасов

 

◊ ИЗЛОЖБАТА

Галерия "Етюд" представя

"Измерение"

Картини на Антон-Константин Анастасов

Откриване: 31 януари, четвъртък, 18:30

Изложбата ще може да бъде разгледана в пространството на галерия "Етюд" (ул. "Цанко Церковски" 34, София) до 16 февруари 2019.

 

Настоящата експозиция „ИЗМЕРЕНИЕ“ на Антон-Константин Анастасов представя картини, вдъхновени от сънищата и илюзиите, които са част от тайно измерение на ума. В неговите творби са изобразени странни мистични същества. Те са символи на хаоса и абсурда в света, в чието ИЗМЕРЕНИЕ се намира човешката душа, разкъсвана от тайни неясни видения.

„Ние живеем в една луда вселена, в която едновременно съществуват: грозно и красиво, светлини и сенки, живот и смърт… И всичко това е едно.“

Картините на Антон изглеждат мрачни и изпълнени с болка. Въпреки това той не иска да пресъздава само болката. Чрез картините си иска да покаже колко е побъркан светът, докато човешката душа се разкъсва от вътрешни противоречия. Иска да представи хаоса, в който се намират душата и ума.

Вдъхновява се от Йеронимус Бош, Салвадор Дали, Пикасо. Но не се опитва да имитира никого. Пространствата в картините на Антон-Константин, на пръв поглед вдъхновени от произведенията на Ешер, често изглеждат магични и нереални. Художникът ни разкрива как мисълта оформя пространствата, в които живеем и пространствата на свой ред оформят нашата мисъл и съзнание.

Антон-Константин Анастасов е на 18 години, и до момента е имал 4 самостоятелни изложби, в „A cube contemporary“ и „Zелена art gallery“ в София. Негови картини са били излагани в Америка, щат Georgia, Athens, “Trio Contemporary Art Gallery” и в “Darkerant” Германия. Някои от творбите му също са включени в компютърните игри “Downfall” и “Lorelai” на Рем Микалски.

Автор:
Галерия "Етюд"
Публикация:
27.01.2019 г. 10:52
Етикети:
галерия ЕтюдкартиниИзложба
Измерение
Антон-Константин Анастасов
Посетено:
1091
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/28936-izmerenie-izlozhba-na-anton-konstantin-anastasov