Изложби

#хаштагсофия – фотографска изложба на Иво Йованович

22 януари – 19 февруари 2019 г., Галерия "Сердика"

#хаштагсофия – фотографска изложба на Иво Йованович

 

◊ ПОКАНА

Галерия "Сердика"
представя

#хаштагсофия – фотографска изложба на Иво Йованович

22 януари – 19 февруари 2019 г.

Вернисаж: 22 януари 2019 г., вторник, от 18:00 часа 

 

От 22 януари до 19 февруари 2019 г. Галерия Сердика ще бъде домакин на фотографската изложба #хаштагсофия на Иво Йованович.

Детайлите в архитектурата в градската среда винаги са впечатлявали Иво Йованович като автентични следи от минали времена. Затова и самите му фотографии са директна препратка към приказните места в София, които остават незабелязани в бързината на ежедневието. Той определя фотографиите си като моментни снимки на онази София, която е останала недокосната от модернизацията и урбанизацията. Те показват столицата като град със спокойно излъчване и европейско самочувствие, като град чиято красота не трябва да бъде забравена.

Столичани и гостите на София ще имат щастието да видят неговите нови фотографии, запечатали в кадър красиви детайли от архитектурата на столицата. Досега творби на Иво Йованович са били експонирани за Деня на София във фоайето на Театър "Иван Вазов" през миналата година.

Иво Йованович е роден и понастоящем живее в София. Прекарва голяма част от живота си в Белград, където следва операторско майсторство. Работил е като оператор в RTS, BBC, WTN, ITV, YUTEL. Страстта към фотографията наследява от баща си – фотографа Душан Йованович.

 

Галерия „Сердика“ е част от общинското дружество „Пазари Възраждане“ ЕАД и се намира на ъгъла на ул. „Стефан Стамболов“ и ул. „Лозенград“.

Заповядайте!

 

Автор: Галерия "Сердика"
22.01.2019 г. 11:23
Посетено: 675
Етикети: фотографска изложба, изложба, Галерия Сердика, Иво Йованович, #хаштагсофия
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/28903-hashtagsofiya-fotografska-izlozhba-na-ivo-yovanovich