Изложби

„Светлина и време 2019“ - изложба на студенти и преподаватели от Нов български университет

Дизайн обекти, инсталации и живопис в галерия „Арт Алея“, 7-14 януари 2019

 „Светлина и време 2019“ - изложба на студенти и преподаватели от Нов български университет

Деница Йосифова. „Светлина и време“

 

◊ ИЗЛОЖБАТА

Дизайн обекти, инсталации и живопис в изложбата „Светлина и време 2019“ показват студенти и преподаватели от Нов български университет

За поредна година по покана на столичната галерия „Арт алея“ младите дизайнери от Нов български университет ще интерпретират темата „Светлина и време“.

Традиционната изложба се провежда всяка зима в началото на годината и представя дизайн обекти, инсталации и живопис, които разказват за актуалните проблеми на конкретния исторически момент и прогнозите и надеждите на младите творци за развитие на социалните и арт контексти.

Така през 2011 година изложбата се проведе под мотото „Светлина за Япония“ и беше посветена на надеждата за бързо възстановяване на Япония след разрушителното земетресение разтърсило страната. Откриването бе посетено от японския посланик и високо оценено и от софийската общественост.

През следващите години се въведе традицията да се разглеждат и интерпретират различни теми в екологичен контекст и да се работи с основната сила на съвременното изкуство и концептуален дизайн да се заявява активна социална позиция.

Тазгодишното издание отново ще анализира настоящия исторически момент, като отразява „духът на времето“ по един сериозен и същевременно ироничен начин. В тези смутни времена на големи геополитически проблеми преподавателите, студентите и свободните артисти от Нов български университет отново ще отправят своите както романтични така и радикални послания.

Младите артисти и техните преподаватели за пореден път използват концептуални подходи към дизайна, инсталацията и живописта, предизвиквайки традиционното разбиране за изкуство. Сред участниците в изложбата са както преподаватели и свободни артисти от департамент „Дизайн“ на НБУ така и студентите от І-VI курс на БП „Интериорен дизайн“ и МП „Пространствен дизайн“.

 

Изложбата ще се открие на 7 януари 2019 г. от 19:00 часа в галерия „Арт Алея“ (ул. "Уилям Гладстон" 51А, София) и може да бъде разгледана до 14 януари 2019 г.

 

Автор:
НБУ
Публикация:
04.01.2019 г. 17:23
Посетено:
1290
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/28810-svetlina-i-vreme-2019-izlozhba-na-studenti-i-prepodavateli-ot-nov-balgarski-universitet