Изложби

„Context“-ът променя живота, животът променя контекста с изложбата на Маргарита Русева и Раймондо Весано

Леонид Йовчев ще бъде водещ на откриването на изложбата на 19 декември 2018 г. от 19:00 ч. в столичната галерия „Аросита“

„Context“-ът променя живота, животът променя контекста с изложбата на Маргарита Русева и Раймондо Весано

 

◊ ФОТОГРАФСКА ИЗЛОЖБА „CONTEXT“

Никога не вярвай на това, което виждаш, преди да погледнеш през очите на другия.

След успеха на фотокнигата „Далечни песни“ с автор и фотограф Маргарита Русева по идея на Раймондо Варсано двамата творци отново колаборират в необичаен проект – „CONTEXT“.

„CONTEXT“ оживява като необикновено фото-издание, вдъхновено от привидните значения и възприятия, които ни определят. Обектите в кадър са толкова разнообразни, колкото е и светът, който ни заобикаля.

Откровена, философска, забавна и същевременно красива, книгата подслонява 28 концептуални фотографии, всяка една от които е подчинена на различията и нюансите, които собствените ни съдби носят.

 „CONTEXT“ ще ви срещне със загадъчна „Пришълка“, ще ви събуди в „8 и 1/2 a.m.“ и най-вече моментално ще ви направи част от един понякога тъжен, често смешен, но винаги завършващ с отворен край разговор.

Всяка снимка разказва история, изразява определено виждане за смисъла на битието – от идеята и мястото на красотата до любовта и страховете ни от нея. Въпросите са много, отговорите –  повече.

А най-лесният начин да се намерим по пътеките, по които собствените ни концепции ни водят, е да споделяме и да говорим, за да се научим да се разбираме. И да осъзнаем, че светът е по-шарен и разнообразен, отколкото предполагаме.

 Затова ви каним – заповядайте на 19 декември от 19:00 ч. в столичната галерия „Аросита“ (ул. „Врабча“ 1), където авторите ще представят изложба с 28 цветни фотографии от книгата, а великолепният Леонид Йовчев ще се опита да надскочи собствения си контекст.

Как? Ще разберете, като бъдете наши гости.

Входът е свободен.

Самата изложба ще бъде достъпна между 19-31 декември всеки ден.

Събитието във Фейсбук: https://www.facebook.com/events/349592925824054/

 

Раймондо Варсано е писател. Автор е на книгата с разкази „Натам, нанякъде“. Награждаван е от Съюза на българските писатели. Превеждан е на английски, руски, френски и чешки език. Под печат е сборникът му с разкази „Някой те обича“, детската книга „Среднощна дъга“, както и „Детска книга за мъдри деца“.

Маргaрита Русева е фотограф и автор на книгата „Далечни песни – образи и думи от Родопите“, която запечатва автентични разкази и черно-бели портрети на хората от Родопа планина. Книгата излиза от печат през 2014 г. от издателство „Сиела“ като луксозен албум на български и английски език. Проектът е осъществен с грант от Министерство на културата и нюйоркската фондация „Хемимонт“. Нейни фотографии са представяни в самостоятелни изложби в престижни галерии, между които галериите на Българския културен институт в Париж и Лондон, в галерия „Лейкшор“ – Чикаго, „Виваком АртХол”, Градска художествена галерия Пловдив и др. В момента Маргарита Русева работи върху третата си фотографска книга, посветена на Андалусия, която ще бъде представена от Институт „Сервантес“ през 2019 година.

 

Автор: Темз Арабаджиева
18.12.2018 г. 12:26
Посетено: 660
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/28772-context-at-promenya-zhivota-zhivotat-promenya-konteksta-s-izlozhbata-na-margarita-ruseva-i-raymondo-vesano