Изложби

"Обичаме спорта!" - изложба на деца от Ателие "Приказен свят‘‘ с ръководител Т. Антонова

Малките художници представят своето виждане за различните спортове

"Обичаме спорта!" - изложба на деца от Ателие "Приказен свят‘‘ с ръководител Т. Антонова

 

◊ ПОКАНА  

Вдъхновени от инициативата "София – европейска столица на спорта" и предстоящите ХХХII Олимпийски игри - Токио  2020 г., децата от Ателие "Приказен свят“ с ръководител Татяна Антонова представят в изложба "Обичаме спорта!‘‘ своето виждане за различните спортове.                 

Днес, повече от всякога, спортът е важен за физическото и психическото здраве на човека. Голяма част от децата, посещаващи Ателието, с помощта на своите родители, са осъзнали тази необходимост и редовно тренират, някои дори са призьори в своите дисциплини.                  

Движенията, динамиката, характерната екипировка за всеки отделен спорт, просто радостта от това да се движим или да бъдем сред природата, както и емоционалните мигове от върхови постижения и рекорди, са отразени от малките художници, на възраст между 5 и 14 год., в общо 65 рисунки, изпълнени с различни материали като маслен пастел, акрил, туш и перо, и смесена техника.           

Изложбата ще бъде открита на 18 декември от 18.30 ч. в изложбеното пространство на "Триъгълната кула на Сердика‘‘, към Регионален исторически музей – София (бул. "Княгиня Мария Луиза“ №16) и ще продължи до 5 януари 2019 година.    

Заповядайте да изпратим старата и посрещнем новата година, в която София ще продължи да носи титлата Европейска столица на спорта!

 

 

Автор:
Калина Петкова
Публикация:
15.12.2018 г. 22:00
Посетено:
716
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/28756-obichame-sporta-izlozhba-na-detsa-ot-atelie-prikazen-svyat-s-rakovoditel-t-antonova