Изложби

„Дописване на обекти 2018“ – изложба и литературно четене на студенти и преподаватели от Нов български университет

14 декември 2018 г., 19:30 ч., Арт център Steppenwolf

„Дописване на обекти 2018“ – изложба и литературно четене  на студенти и преподаватели от Нов български университет

 

◊ СЪБИТИЕТО

Творческа група от Нов български университет откриват станалата вече традиция изложба „Дописване на обекти“.

На 14 декември (петък) от 19:30 часа в Арт център Steppenwolf (бул. „Васил Левски“ №150) преподаватели и студенти от бакалавърска програма „Интериорен дизайн“ и магистърска програма „Пространствен дизайн“ ще покажат ремиксирани дизайн обекти, инсталации и асамблажи, а преподавателите доц. Пламен Дойнов и доц. д-р Йордан Ефтимов от Департамент „Нова българистика“ на НБУ ще ремиксират думи, поезия, социални и политически конструкции.

Целта на изявата е формирането на авторска естетика в студентите, необходима както за създаването на собствено творчество, така и за изграждането на категорично възприемане и разбиране на явленията и процесите в съвременната култура. С други думи, формиране на критично мислене по отношение на процесите в културата и изкуството.

Експонатите ще предложат както една различна гледна точка към предметната среда, която ни заобикаля, така и алтернативен поглед към визуалния код на „дизайна“. Фокусът е върху концепцията за „смесването“, „ремиксирането“. В този ред на мисли Алесандро Гуриеро, един от най-ярките съвременни дизайнери казва: „Така в процеса на „ремикс“ (редизайн), признаците на ирационалното отбягват възможността за нещо ново, за да се спуснат като снежинки или да се изсипят като градушка върху скъпоценни и върху обикновени предмети – и предефинират с безполезност и двусмислие онова, което неоснователно претендира да е вечно.“ И още: „Тайната се крие в минималното, във вътрешната и неотменна потребност да се изразяваш творчески. Въпреки всичко.“

В експозицията участие взимат артисти като: Руслан Лозев, Ева Гебрева, Иво Попов, Борис Сергинов, Биляна Калоянова и др. и може да бъде разгледана до 16 февруари 2019 г.      

Автор:
НБУ
Публикация:
13.12.2018 г. 13:14
Етикети:
преподавателистудентиЙордан ЕфтимовПламен ДойновБорис СергиновНов български университетНБУ
Биляна Калоянова
Иво Попов
Ева Гебрева
Руслан Лозев
магистърска програма Пространствен дизайн
бакалавърска програма „Интериорен дизайн
изложба Дописване на обекти
Посетено:
1039
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/28740-dopisvane-na-obekti-2018-izlozhba-i-literaturno-chetene-na-studenti-i-prepodavateli-ot-nov-balgarski-universitet