Изложби

"Стъпала" - изложба на Пламен Бешков

Галерия "Етюд", 12 декември 2018 - 12 януари 2019

"Стъпала" - изложба на Пламен Бешков

 

◊ ПОКАНА

Галерия "Етюд" представя

"Стъпала"

Изложба - живопис на Пламен Бешков

Откриване на 12 декември (сряда), 18:30 ч.

Изложбата ще може да бъде разгледана в пространството на галерия "Етюд" (ул. "Цанко Церковски" 34, София) до 12 януари 2019.

 

В настоящата експозиция Пламен Бешков представя живописни платна, рисувани с маслена и акрилна боя. Картините му са изградени предимно като фигурални композиции, потопени в силни и контрастни тонове. Специфичният и експресивен рисунък на художника, и най-вече нестандартната и интересна трактовка на човешката фигура го отличава като творец с изграден собствен и неподражаем стил.

Творбите в изложбата са обединени под едно доста многозначно заглавие „Стъпала“. Същевременно зрителят не е ограничен в свободата да възприема и тълкува видяното в по-широко измерение. Налага се и усещането за една дистанцираност към времето и пространството, както и в отношението на човека към заобикалящата го среда. В рисунката на човешката фигура съзнателно е търсена деформация на формата до степента, подпомагаща специфичния изказ на автора. В живописно отношение творбите са изграждани в чисти и ярки тонове с доста провокативно съчетаване на цветовете. Това са едни носталгични по характер композиции, но представени в своеобразна оптимистична по своя характер цветова гама, което ги прави уникални.

 

Пламен Бешков е роден в Казанлък, в момента работи и живее в Пловдив. Завършва специалност Живопис във ВТУ “Св. св. Кирил и Методий“ (Велико Търново). Изявява се в областта на графиката и живописта. Има участия в общи изложби в страната, както и в Румъния, Гърция, Италия и Словакия. Има реализирани 13 самостоятелни изложби в Пловдив, Русе, София, Севлиево, Стара Загора и Братислава (БКИ в Словакия).

Автор:
Галерия "Етюд"
Публикация:
11.12.2018 г. 12:59
Етикети:
Посетено:
859
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/28729-stapala-izlozhba-na-plamen-beshkov