Изложби

"Отражения" - изложба живопис на Мими Добрева

26 ноември - 15 декември 2018, Галерия "Стубел"

"Отражения" - изложба живопис на Мими Добрева

 

◊ СЪБИТИЕТО

Галерия "Стубел"
представя

"Отражения"

Изложба живопис на Мими Добрева

С предстоящата си изложба в столичната галерия „Стубел“ Мими Добрева отново поглежда към природата. За втори път през последното десетилетие тя се вглежда в различните настроения и нюанси на езерото в квартала, в който живее. И отново успява да превърне непосредственото интуитивно рисуване от натура в художествено преживяване и да създаде, чрез живописта си и пластичния си език, портретен образ на своите наблюдения. В своите търсения Мими Добрева долавя не само отраженията върху езерната повърхност, но и онези в собствената си душа. „Природата е начин, наблюдавайки, медитирайки, да намерим съответствия спрямо нея и да опознаем себе си", споделя в едно интервю авторката.

Мими Добрева е родена през 1953 г. в Попово. Завършва НХА през 1977 г. в класа на проф. Добри Добрев. От 1982 г. до днес има над 20 самостоятелни изложби, както и участия в множество колективни в България, Германия, Унгария, Хърватска.

Носител е на редица награди, сред които Награда за живопис на ОХИ, Кюстендил (1993), Награда за живопис в „Салон 2011“, София и Наградата за живопис в регионалния конкурс в София на Алианц България (2014).

Нейни творби са притежание на НХГ, СГХГ, градските галерии в Габрово, Смолян, Монтана, Пазарджик, Добрич, Кюстендил, както и в множество частни колекции в България, Великобритания, Белгия, Унгария, САЩ и Япония.

Автор: Галерия "Стубел"
20.11.2018 г. 15:11
Посетено: 700
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/28582-otrazheniya-izlozhba-zhivopis-na-mimi-dobreva