Изложби

"Места за срещи" - изложба на Андрей Даниел

15 ноември - 1 декември 2018, галерия "Нюанс"

"Места за срещи" - изложба на Андрей Даниел

 

◊ ПОКАНА

Галерия "Нюанс"

представя

„Места за срещи“

Андрей Даниел

15 ноември - 1 декември 2018 г.

Откриване на 15 ноември, 18 часа, галерия "Нюанс" (ул. "Иван Денкоглу" 42)

 

Между 15 ноември и 1 декември галерия "Нюанс" ви кани на „Места за срещи“ – експозиция. събрала 14 непоказвани живописни платна на Андрей Даниел, чрез които той ще ви „срещне“ с имагинерни и конкретни пространства, които да огледате или да се разходите.

Идеите за създаването на тези сюжети са се зародили през последното пребиваване на Андрей Даниел в Сите Дез Ар през 2017 г. Това далеч не е първото му посещение в Париж, но този път художникът е видял там нещо ново, което го е провокирало и вдъхновило: целият Париж, сякаш нарочно, е осеян с места за срещи. Някои от тях са злободневни, други са специални и дългоочаквани, а някои са донякъде абстрактни, но същевременно съвсем реални – тази между творци и техните предци. Tе правят възможно да се преминава между епохите в историята на изкуството, което е безценно, а във вечния град това е и неизбежно.

 

"Разбира се, заглавието на тази изложба е пак опит за метафора. Защото тези срещи са въображаеми, в някакви други, /някои ги наричат „духовни“/ пространства.

Места, в които опредметените фантазии са реалности, открити и напипани от наши предтечи и съществуващи за нас, като истинските дървета, треви или планини.

Пространства, в които реалностите са въплътени ценности, към които непреодолимо сме привлечени. Там можем да се срещнем с мъдри и гениални хора, с техния огромен талант да превръщат предметите в скъпоценности, там можем да се срещнем дори със себе си.

Добре е да пътешестваме до тези места, които разширяват все по-стесняващия се свят и даже му придават някакъв смисъл."

Андрей Даниел
1.11.2018

Автор:
Галерия Нюанс
Публикация:
14.11.2018 г. 13:32
Посетено:
1142
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/28557-mesta-za-sreshti-izlozhba-na-andrey-daniel