Изложби

"Четири флага" - изложба на Валери Петков, Димитър Иванов, Павел Попов, Светослав Петров

8-24 ноември 2018, Галерия "Червената точка"

"Четири флага" - изложба на Валери Петков, Димитър Иванов, Павел Попов, Светослав Петров

 

◊ ИЗЛОЖБАТА

"Четири флага"

Валери Петков, Димитър Иванов, Павел Попов, Светослав Петров

дигитална живопис

 

От 8 до 24 ноември галерия "Червената точка" представя изложба с дигитални принтове. Авторите Валери Петков, Димитър Иванов, Павел Попов и Светослав Петров са имена, познати в кино индустрията и дигиталната рисунка. И четиримата работят успешно в една, до голяма степен, затворена за галериите сфера – дигиталният и концептуален игрови дизайн. Техните фантазни истории обаче сега могат се бъдат преживявани „offline” в галерия „Червената точка“. От 8 до 24 ноември дигиталните им картини ще откъсват реалността от зрителя и ще го пренасят в паралелен въображаем свят без модерацията на екрана.

Изложбата е предизвикателство към културата на браузването и бързата консумация на образи и текстове в дигитална среда. Глобалната мрежа и новите технологии направиха така, че потребителят постоянно да търси и пренарежда обекти, снимки и образи. За свикналите с това темпо на визуално потребление, пренасянето на дигиталните образи на платно или хартия стопира времето и отваря пространство за съзерцание. Открива пролука във времето, посветена на детайла. Именно детайлите са главният герой на изложбата „Четири флага“. Картините и на четиримата автори са наситени със символи истории, в които детайлите са в изобилие, а всеки от тях – натоварен с отделен смисъл. Нужно е време, по-дълго от клик, за да се потопиш в историята от картината. Така „конвертирането“ на картините в аналогова изложба предоставя търсеното от авторите време.

 

◊ АВТОРИТЕ

Валери Петков, концептуален артист  и илюстратор от екипа на водещата компания за игри в Югоизточна Европа ''Империя Онлайн''. Завършил художествената гимназия ''Акад. Дечко Узунов'' в Казанлък. Следва специалност „Анимация“ в НАТФИЗ. В свободното си време с приятели работи над собствени бордови игри. Първият им реализиран проект е ролевата игра с карти ''Wolfed''.

Димитър Иванов, сторибордист и концептуален дизайнер в киноцентър „Бояна“ и един от основателите на фестивала за дигитални изкуства „FUTURO” във Варна. Завършил Националното училище по изкуствата „Добри Христов“, Варна. Следва специалност „Анимация“ в НАТФИЗ и „Рекламен дизайн“ в Националната художествена академия.

Павел Попов, концептуален художник и илюстратор под крилото на BONART STUDIO и също един от основателите на фестивала за дигитални изкуства „FUTURO” във Варна. Работи по редици проекти в областта на гейминга, а в свободното си време разработва свои собствени. Завършил е Национално училище по изкуствата "Добри Христов" в град Варна и специалност „Mетал“ в Националната художествена академия в София.

Светослав Петров, концептуален художник и илюстратор в гейм и кино индустрията. Част от проектите, които се свързват с неговото име, са краткият филм по разказ на Тери Пратчет „The Troll Bridge“, както и ролевите игри „Dungeons and Dragons“, „Pathfinder“, „Radokai“, „Shadow of the demon lord“ и др. В момента работи в Snapshot games София по последната им игра „Phoenix Point“. Завършил Националното училище по изкуствата „Добри Христов“ във Варна и специалност „Анимация“ в НАТФИЗ.

 

Автор:
Галерия Червената точка
Публикация:
11.11.2018 г. 15:14
Етикети:
Светослав ПетровизложбаГалерия Червената точка
Валери Петков
Четири флага
дигитална живопис
Павел Попов
Димитър Иванов
Посетено:
1170
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/28537-chetiri-flaga-izlozhba-na-valeri-petkov-dimitar-ivanov-pavel-popov-svetoslav-petrov