Изложби

"Тук и там" - изложба на Светла Чакърова

1-20 ноември 2018, Галерия "Дебют"

"Тук и там" - изложба на Светла Чакърова

 

◊ ПОКАНА

В Деня на народните будители  НУИИ „Илия Петров“ и галерия "Дебют" ви канят на откриване на изложба на дългогодишния преподавател, педагог, художник и колега Светла Чакърова.

Изложбата ѝ, озаглавена „Тук и там“ не би могла да се роди без огромната ѝ любов към изкуството и природата. Ясната ѝ гледна точка, способността ѝ да синтезира и посочва важното, да фокусира върху истинската  проблематика е присъща както за педагога, така и за художника.

Очакваме ви на 1 ноември, от 18.00 часа в галерия "Дебют" / НУИИ „Илия Петров“ (бул. „В. Левски“ 62)

Изложбата ще продължи до 20 ноември 2018 г.

 

Светла Чакърова е позната като дългогодишен преподавател в Художествената гимназия – София. Родена е през 1947 година. През 1966 година завършва Художествената гимназия, а през 1972 – Художествената академия, в класа на проф. Богданов, специалност Стенопис. Година след дипломирането си спечелва конкурс за преподавател в Художествената гимназия в София. Има специализация в Санкт Петербург в Института по живопис, скулптура и архитектура „И. Е. Репин" през 1977-78 г. Участва в множество общи художествени изложби. От 1994 г. води „Изобразителни студии“ в Департамент „Пластични изкуства“ в НБУ. Наградена е с грамота за принос към българската култура от Министерство на културата през 2006 г. Нейни творби са притежание на множество частни колекции в България и чужбина.

Автор:
Олимпия Николова-Даниел
Публикация:
29.10.2018 г. 15:34
Етикети:
изложбагалерия Дебют
Светла Чакърова
Тук и там
Посетено:
1331
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/28458-tuk-i-tam-izlozhba-na-svetla-chakarova