Изложби

Биенале на илюстрацията 2018

23 октомври - 10 ноември, Столична библиотека

Биенале на илюстрацията 2018

 

◊ ПОКАНА

Българска илюстрация“ и Столична библиотека ви канят на първото издание на отдавна изчезналото Биенале на илюстрацията. Изложбата, която включва творби на 104 автори, ще бъде открита в 18:00 часа на 23 октомври по случай 90-годишния юбилей на библиотеката.

Включените илюстрации са селектирани от над 300 творби на познати и непознати български творци от страната и чужбина и ще бъдат допълнени от произведения на майстори от първото биенале на илюстрацията през 1968 г. като Борислав Стоев, Евгени Босяцки, Александър Денков, Любен Диманов, Иван Кьосев, Любен Зидаров, Иван Кирков и много други.

Също така, по време на официалното откриване трима творци ще бъдат наградени с пластики на младия скулптор Илия Бояров в категориите „Реализирана творба“, „Нереализирана творба“ и „Цялостно творчество“ от жури в състав: Гергана Димитрова – основател и главен редактор на издателство „Лист“, Христина Грозданова – уредник на „Музей за история на София“, Николета Гологанова – изкуствовед и част от екипа на отдел „Изкуство“ в Столична библиотека, и дн Милена Радева - създател на „Българска илюстрация“ и носител на националната награда „Христо Г. Данов“.

Вход свободен.

 

Автор: Организаторите
22.10.2018 г. 12:25
Посетено: 853
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/28419-bienale-na-ilyustratsiyata-2018