Изложби

Фотоизложба на млади автори предшества официалния старт на CineLibri 2018

„Любов между редовете” – в Градската градина до края на октомври

Фотоизложба на млади автори предшества официалния старт на CineLibri 2018

 

◊ СЪБИТИЕТО

От днес до края на октомври в Градската градина в София може да бъде разгледана фотоизложбата „Любов между редовете”, с която Vivacom обявява старта на Международния кино-литературен фестивал CineLibri. Началото на фестивала е 10.10.2018 със специална прожекция на филма „На плажа Чезъл“ и лична среща с Иън Макюън в зала 1 на НДК.

„Една от каузите на компанията ни е развитието и представянето на съвременно изкуство и особено – на млади български таланти. Даваме възможност и насърчаваме творци с нетрадиционен поглед и разбиране да изразят себе си и това е мисия, която VIVACOM следва дългосрочно”, коментира Веселка Вуткова, директор „Корпоративни комуникации”.

След оспорван фотоконкурс авторитетно жури избра 18 творби на млади фотографи с интересен и неочакван поглед върху темата. 

Автори на отличените снимки са Пламен Янков, Гергана Курукювлиева, Алиса Димитрова, Владимир Михайлов, Владислава Григорова, Вяра-Мария Миланова, Велиана Кашева, Павел Вълчев, Корнелия Георгиева, Даниел Георгиев, Десислава Игнатова, Ирен Георгиева, Диляна Петрова и Николина Караганчева.

Журито в лицето на Жаклин Вагенщайн, Гергана Мудова, Георги Лозанов, Ивайло Петров и куратора Мариета Ценова беше впечатлено от креативността на участниците и затова избра не 10, а цели 18 творби. 

Снимката „Лейди и скитникът“ на Гергана Курукювлиева беше най-високо оценена от журито и получи камера за моментални снимки Leica Sofort. Младата авторка ще получи като награда пълно техническо обезпечаване за реализация на свой самостоятелен фотографски проект, осигурено от утвърденият фотограф Ненчо Балкански.

За трета поредна година VIVACOM е основен партньор на Международния кино-литературен фестивал „Синелибри”, който си извоюва място на едно от най-големите културни събития на сезона. В рамките на фестивала киното, литературата и музиката намират пресечна точка и взаимно допълват изразните си средства.

„Компанията ни се гордее да застава зад подобни инициативи, защото смятаме, че подкрепата на културата е отговорност и мисия. Нашата цел и работа като телеком е да свързваме хората посредством технологиите, да направим така, че те да комуникират по-лесно помежду си. С фестивала „Синелибри” ние съдействаме за това хората да общуват и да се разбират взаимно посредством изкуството”, допълва Веселка Вуткова.

 

Автор:
Организаторите
Публикация:
09.10.2018 г. 15:09
Посетено:
1186
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/28352-fotoizlozhba-na-mladi-avtori-predshestva-ofitsialniya-start-na-cinelibri-2018