Изложби

Изложба „Малки есенни истории"

Съвместна изложба на Александър Янакиев, Александър Димитров, Ангел Герджиков и Васил Генчев

Изложба „Малки есенни истории"

 

◊ СЪБИТИЕТО

На 10.10.2018 от 18 часа в пространството на Бизнес Хотел Пловдив ще се открие съвместната изложбаМалки есенни истории", поредна за художниците Александър Янакиев, Александър Димитров, Ангел Герджиков и Васил Генчев.  

АРТ пространството от близо десет години приютява търсенията на поколения творци, някои от тях известни и популярни, а други още в началото на творческия си път. Пъстротата в спектъра от творци, както и енергията на неговия създател, галеристката Светлана Попчева, превърнаха тази своеобразна малка сцена в притегателен център, добре познат и особено желан за ценителите на изобразителното изкуство.  

 

◊ АВТОРИТЕ

Ангел Герджиков.

Роден през 1969 г. в Пловдив. През 1995 г. се дипломира в Университета "Св. св. Кирил и Методий" в гр. Велико Търново, със специалност "Живопис". Има реализирани 18 самостоятелни изложби и многобройни участия в различни арт проекти. Авторът се изявява в областта на живописта. Негови творби са собственост на частни колекции в България, Франция, Белгия и др. Живее и работи в Пловдив. За него галеристката Нели Вълчева казва: "Авторът е пловдивчанин и пловдивската художествена школа личи навсякъде в платната му. Колоритът и композицията показват зрялост и развитие на художника, надхвърлящи стандартите. Композициите му са разработени с брилянтно съчетание на прецизност и балансираност, в сюжетите има движение и ритмика, темите са една градация от символи и персонажи. В картините си творецът рисува своя свят, такъв, какъвто би искал да бъде. И този свят е нежен, тих и хармоничен, изпълнен с мекота и лекота, изпълнен с мелодия. Героите в този свят са поети и музиканти, акробати и скитници, различни по своему, но еднакви по това, че всички те са устремили поглед нагоре. Душите им се реят в облаците, мечтите им политат заедно с нашите мисли към небесния простор... Безтегловни и изпълнени с хармония, те са готови да полетят, а някои от тях дори летят, понесени на крилете на авторовата фантазия и неговия блян за свят, изпълнен с музика и безгрижие."

Александър Янакиев.

Художник от красивия град Кюстендил. Място с непресъхващи традиции в изкуството и ярка творческа атмосфера. Авторът е с не малка биография от множество самостоятелни и съвместни изложби. Артист с неповторима индивидуалност, специфичен колорит и неподражаем стил. За творчеството му е характерно перфекционизма в отношение към всеки детайл и последователността в следването на сюжетната линия.

Александър Димитров.

Роден на 24.06.1969 г. в град Пловдив. Завършил НХА „Николай Павлович” през 1995 г. в класа на акад. Светлин Русев. Има реализирани повече от 20 самостоятелни изложби в България, Австрия и Германия. Взима участие в многобройни съвместни изложби и арт проекти. Негови произведения са собственост на частни колекции от Франция, Германия, САЩ, Холандия, Япония, Русия и др. Живее и работи в гр. Пловдив. Създател на Галерия „БЯЛА ЗОНА“/ Студио „БЯЛА ЗОНА“ и инициатор на над 40 изложби с участието както на утвърдени артисти, така и на съвсем млади творци. Авторът е с характерен разпознаваем стил, често определян като модерен прочит на културния код от всеки културен пласт от нашата история.

Васил Генчев.

Роден през 1969 г. в с. Ягодово. Завършил НХА през 1997 г. в ателието на проф. Валентин Колев. Има реализирани няколко самостоятелни изложби, както и многобройни участия в съвместни арт проекти. Авторът се изявява в областта на живописта. Негови творби са собственост на частни колекции в България, Франция, Германия, Белгия и др. Картините на художника са характерни с ярък индивидуален стил гравитиращ стилово към реалистичните традиции и гледни точка. Произведенията му са характерни с изключително задълбочено отношение към всеки детайл. Маслената техника е използвана блестяща с плътност и завидна виртуозност. Сюжетните линии често са изненадващи, повеждат зрителя към разсъждения за историята, природата, както и красотата в нейна същност.

 Експозицията ще бъде на разположение на ценителите от 10.10.2018 г. до 10.11.2018 г. на адрес: Пловдив 4000, бул. "Найчо Цанов" 11. Бизнес Хотел ПЛОВДИВ.

 

Автор:
Николо Царев
Публикация:
08.10.2018 г. 22:21
Етикети:
изложбаВасил ГенчевАлександър ДимитровАнгел ГерджиковСтудио БЯЛА ЗОНА
Александър Янакиев
Светлана Попчева
Бизнес Хотел Пловдив
Посетено:
1288
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/28350-izlozhba-malki-esenni-istorii