Изложби

"Сцени от съществуващи и несъществуващи истории" - изложба на Лиляна Дворянова

Галерия "Етюд", 09-27 октомври 2018

"Сцени от съществуващи и несъществуващи истории" - изложба на Лиляна Дворянова

 

◊ СЪБИТИЕТО

Галерия "Етюд" представя

"Сцени от съществуващи и несъществуващи истории"

Изложба - живопис и графика на Лиляна Дворянова

Откриване на 09 октомври (вторник), 18:30 ч.

Изложбата ще може да бъде разгледана в пространството на галерия "Етюд" (ул. "Цанко Церковски" 34, София) до 27 октомври 2018.

 

Галерия "Етюд" има удоволствието да ви представи изложбата "Сцени от съществуващи и несъществуващи истории", която представя живописни и графични работи на художничката Лиляна Дворянова.

Картината като място на истории, в което те трябва да бъдат разказани. Картини-разкази на съществуващи и въображаеми текстове, защото искат да изпишат света, а не да го изрисуват. Това може би ще видим в картините на художничката Лиляна Дворянова. В тях приказността не просто присъства, тя си играе. Веднъж я откриваме като собствен пласт върху платното, като част от материал за колаж и като предметен свят, или като криволиченията на фантазията на гледащия, който сам, пред всяка картина, е въвлечен в потребността да я разкаже. Птици, зверове, ноти, парченца от книги, изчезнали географски точки, ангели съжителстват със сънищата на детето и с копнежите на царкинята за да утолят жаждата на очите за истории от прочетени или неродени текстове. 

В своята творческа линия Лиляна Дворянова винаги представя този свят на ръба на несъзнаваното, с размити граници, без предварителна условност. Място за среща на илюстрацията с техниките от живописта и графиката. Тя от години работи в областта на илюстрацията, графичният дизайн, графиката, фотографията и живописта.

В творческата си биография Лиляна Дворянова има шест самостоятелни изложби в България, в Европа и САЩ както и над 20 участия в сборни изложби на съвременно българско изкуство у нас и в чужбина. Тя е автор на илюстрации към детски приказни книги, както и автор на фотографии и лауреат на награди за фотография.

 

 

Автор:
галерия "Етюд"
Публикация:
01.10.2018 г. 18:49
Посетено:
1042
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/28307-stseni-ot-sashtestvuvashti-i-nesashtestvuvashti-istorii-izlozhba-na-lilyana-dvoryanova