Изложби

Изложба "Южни импресии"

Съвместна изложба на художници от Пловдив и Асеновград, по инициатива на Art Place Interpred и с любезното съдействие на Галерия "Бяла зона"

Изложба "Южни импресии"

 

◊ СЪБИТИЕТО

"Южни импресии" - съвместна изложба на художници от Пловдив и Асеновград.

Експозицията ще бъде на разположение на ценителите на изобразителното изкуство от 1.10.2018 г. до 30.10.2018 г. в пространството на Art Place Interpred на адрес: София, бул. ”Драган Цанков” 36.

Автори:

Ангел Герджиков. Роден през 1969 г. в Пловдив. През 1995 г. се дипломира в университета "Св. св. Кирил и Методий" в гр. Велико Търново, със специалност "Живопис". Има реализирани 18 самостоятелни изложби и многобройни участия в различни арт проекти. Авторът се изявява в областта на живописта. Негови творби са собственост на частни колекции в България, Франция, Белгия и др. Живее и работи в Пловдив. „Авторът е пловдивчанин и пловдивската художествена школа личи навсякъде в платната му. Колоритът и композицията показват зрялост и развитие на художника, надхвърлящи стандартите. Композициите му са разработени с брилянтно съчетание на прецизност и балансираност, в сюжетите има движение и ритмика, темите са една градация от символи и персонажи. В картините си творецът рисува своя свят, такъв, какъвто би искал да бъде. И този свят е нежен, тих и хармоничен, изпълнен с мекота и лекота, изпълнен с мелодия. Героите в този свят са поети и музиканти, акробати и скитници, различни по своему, но еднакви по това, че всички те са устремили поглед нагоре. Душите им се реят в облаците, мечтите им политат заедно с нашите мисли към небесния простор... Безтегловни и изпълнени с хармония, те са готови да полетят, а някои от тях дори летят, понесени на крилете на авторовата фантазия и неговия блян за свят, изпълнен с музика и безгрижие.”

Аглика Петрова. Художничката е възпитаник на ССХУ „Цанко Лавренов” и ВТУ. Тя има множество участия в колективни изложби. Картините и са като своеобразни приказки от босоногото детство. 

Александър Димитров. Роден на 24.06.1969 г. в град Пловдив. Завършил НХА „Николай Павлович” 1995 г. в класа на Академик Светлин Русев. Има реализирани повече от 20 самостоятелни изложби в България, Австрия и Германия. Взима участие в многобройни съвместни изложби и арт проекти. Негови произведения са собственост на частни колекции от Франция, Германия , САЩ, Холандия, Япония, Русия и др. Живее и работи в гр. Пловдив. Създател на Галерия „БЯЛА ЗОНА“/ Студио „БЯЛА ЗОНА“ и инициатор на над 40 изложби с участието както на утвърдени артисти, така и на съвсем млади творци. Авторът е с характерен разпознаваем стил, често определян като модерен прочит на културния код от всеки културен пласт от нашата история.

Аспарух Сърбов. Роден в Асеновград през 1962 г. Ученик е на художниците Коста Форев и Георги Ковачев. Работи в областта на живописта и пластиката. Има десет самостоятелни изложби в различни точки на България и участия в множество общи в страната и чужбина. Негови работи са собственост на частни галерии и колекционери в България, Франция, САЩ, Белгия, Япония, Германия, Турция и др. Авторът е свързан неразривно с процеса на търсене. Специфичната лична импровизация, в която личността се саморазкрива, усвояваща нови гледни точки и състояния. 

Васил Генчев. Роден през 1969 г. в с. Ягодово. Завършил НХА през 1997 г. в ателието на проф. Валентин Колев. Има реализирани няколко самостоятелни изложби, както и многобройни участия в съвместни арт проекти. Авторът се изявява в областта на живописта. Негови творби са собственост на частни колекции в България, Франция, Германия, Белгия и др. Картините на художника са характерни с ярък индивидуален стил гравитиращ стилово към реалистичните традиции и гледни точка. Произведенията му са характерни с изключително задълбочено отношение към всеки детайл. Маслената техника е използвана блестяща с плътност и завидна виртуозност. Сюжетните линии често са изненадващи, повеждат зрителя към разсъждения за историята, природата, както и красотата в нейна същност.

Валери Ценов. Роден на 27 октомври 1961 г. в село Лехчево, Монтана. Завършва Художествената гимназия в Пловдив през 1981 г. Учи в НХА от 1983 до 1989 г. в класа на проф. Борислав Стоев. Работи в областта на маслената живопис, акрила и акварела. От 1991 г. до днес Валери Ценов има 55 самостоятелни изложби в България, Германия, Швейцария, Франция, Испания, САЩ, Люксембург и др. Негови творби са притежание на галерии и колекционери от почти целия свят. Живее и работи в Пловдив. Авторът е емблематичен за културното пространство на Пловдив още от първите години на прехода. Ярък неповторим и неподражаем стил. Образност кореспондираща с всеки един културен пласт на нашите земи и история. Поетичност придаваща на конкретното космополитно звучене

Геракси Гераксиев. В платната на художника си дават среща две реалности в своята хармонична единосъщност. От една страна, съкровено и обичано минало, от друга, настоящето, с естествената си ярка, неповторима и невинна преходност. Стари зидове и каменни стени, носещи отпечатъка на времето, съжителстват с цветове, клонки и плодове. Състояния на неделимост, пропити със собствена красота и чувство за истинност. Авторът е роден през 1974 г. в Асеновград. Има реализирани множество самостоятелни изложби и многобройни участия в съвместни арт проекти. Авторът притежава много специфичен и разпознаваем почерк, трайно обвързан с реалистичните форми на живописно изразяване. Негови творби са собственост на частни колекции в България, САЩ, Германия, Италия, Белгия, Люксембург и Великобритания.

Евгений Петров. Роден на 22.11.1969 г. Завършва ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, специалност „Живопис” в класа на проф. Русчуклиев през 1996 г. Член на СБХ и на Дружеството на пловдивските художници. От 2000 г. до 2006 г. живее и работи в САЩ. През 2002 г. е приет за член на “One year society” Cocconut Grove, Miami. Има реализирани повече от 20 самостоятелни изложби. Негови произведения са собственост на частни колекции в България, САЩ, Германия и др. Понастоящем живее и работи в Пловдив. Картините на художника са близки до духа на модерния импресионизъм. Платната са характерни с много богата и сложна живописна структура. 

Юлий Шумарев. Роден 1969 г. в Пловдив. Има реализирани няколко самостоятелни изложби в България, Норвегия и Франция, както и многобройни участия в съвместни арт проекти. Авторът се изявява в областта на живописта. Негови творби са собственост на частни колекции в България, Франция, Германия, Белгия и др.

 

 

Автор: Николо Царев
29.09.2018 г. 15:05
Посетено: 530
Етикети: изложба, Студио Бяла зона, Галерия Бяла зона, Южни импресии, Art Place Interpred
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/28293-izlozhba-yuzhni-impresii