Изложби

Лице в лице

Приказна изложба в Русе

Лице в лице


◊ СЪБИТИЕТО

Изложба на Лъчезар Дочев и Нина Иванова
Лице в лице” - стъкло и керамика.


◊ ВРЕМЕ И МЯСТО

От 5 до 18 октомври 2006 г.
в Малката зала на “Борисова” № 6 - Русе.


◊ ЗА ИЗЛОЖБАТА

“Лице в лице” е изложба на русенските автори Лъчезар Дочев и Нина Иванова. Експозицията включва стъкло, керамика, рисунки и бронз. Нестандартните творчески хрумвания на стъкларя-художник и скулпторката неминуемо грабват вниманието на зрителя.

Лъчезар Дочев след четиригодишно затишие на експозиции в родния си град изненадва с нови техники на работа със стъклото. Успял е по невероятен начин да покаже красотата на крехката материя, като е вплел и множество цветни стъклени нишки, които дообогатяват и доразвиват приказната форма на фигурите. Казвам приказна, защото светът, който представя младият автор, е равносилен на този, да попаднем в стъклено царство.

Ексклузивното творчество на Нина Иванова може би ще изненада също почитателите й. Тя е представила скулптура от бронз, керамика и рисунки, които допълват стъклените тотеми, замъци и знакови еквиваленти. Тоест авторката е потърсила широк диапазон на изява и доказва за пореден път, че за творците няма граници и ограничения.

Невероятният русенски тандем е решил да си даде сам за себе си равносметка на постигнатото и това е повод да застанат творбите им в галерията “Лице в лице”.

Останалото е провокация към посетителя: да осмисли техните творчески послания, независимо върху какво са намерили своя изказ - хартия, камък или стъкло.
Автор:
Лили Рачева
Публикация:
09.10.2006 г. 12:05
Посетено:
348
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/2828-litse-v-litse