Изложби

"Златната рибка и потомъкът" - изложба на Михаела Йовановска

"Златната рибка и потомъкът" - изложба на Михаела Йовановска

 

◊ ПОКАНА

На 13 септември от 18:30 часа в Културно-информационния център на Република Македония в София (ул. "Оборище" 7), от 18:30 часа ще бъде открита самостоятелната изложба на Михаела Йовановска „Златната рибка и потомъкът".

Михаела Йовановска работи в НИ Национална галерия на Македония като сътрудник за визуални изкуства и дизайн. Дипломирала се е във Факултета за изящни изкуства в Скопие. Авторката използва различни изобразителни техники и медии, от които най-често художествената инсталация. Нейните творби са показвани в много групови и четири самостоятелни изложби, в Република Македония и извън нея: Мала станица - НИ НГМ в Скопие, Биенале за млади - МСИ в Скопие, MC Gallery в Ню Йорк, Прима център в Берлин, галерия Лауба в Загреб, Миодраг Дадо Джурич в Цетине.

Изложбата „Златната рибка и потомъкът", с която Михаела Йовановска ще се представи в София, съдържа творби създадени в смесена техника с използване на материали като акрил, принт върху прозрачно фолио, плексиглас, епоксидна смола и др.

Автор:
КИЦ на Р Македония
Публикация:
12.09.2018 г. 15:22
Етикети:
Посетено:
829
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/28216-zlatnata-ribka-i-potomakat-izlozhba-na-mihaela-yovanovska