Изложби

"GIVING ME VOICE" - изложба на корейския фотограф Чанг Ки-хун

01-14 септември 2018, галерия "Етюд"

"GIVING ME VOICE" - изложба на корейския фотограф Чанг Ки-хун

 

◊ СЪБИТИЕТО

Галерия "Етюд" представя

"GIVING ME VOICE"

Фотопортрети на незрящи хора

Изложба на корейския фотограф Чанг Ки-хун, реализирана за първи път в Европа.

Откриване на 01 септември (събота), 18:00 ч.

Изложбата ще може да бъде разгледана в пространството на галерия "Етюд" (ул. "Цанко Церковски" 34, София) до 14 септември 2018.

Галерия "Етюд" има удоволствието да ви представи изложбата “GIVING ME VOICE”, част от едноименния проект с некомерсиална цел, над който корейският фотограф Чанг Ки-хун работи в продължение на няколко години. Той вече представи този проект на няколко различни места в Южна Корея, а за първа спирка в Европа, избра София.

Същността на проекта е да покаже незрящите хора като равноправни членове на нашето общество. „Ние не сме различни“ – това е посланието, което те оставят, показвайки своите работни униформи и дрехи. Всяка заснета от него снимка е портрет, който показва професиите, хобитата и талантите на моделите.

 

◊ ПОВЕЧЕ ЗА ПРОЕКТА

Проектът се състои от фотоизложба, която включва хора с различни професии и хора на изкуството, а после и концерт, където тези хора показват талантите си. През месец февруари Чанг Ки-хун завърши работата си в Корея с фотоизложба и концерт, а през март месец имаше честта да бъде избран за национална програма за културен обмен от Joint Korea Culture and Arts Institute.

Чанг Ки-хун има за основна цел да надигне гласа си и в други държави чрез този проект. Така се роди идеята за глобален проект, чието начало е в Европа, по-специално – България. След европейския проект, той планира да работи в различни държави на различните континенти. Идеята на Чанг Ки-хун е да организира национално турне в Корея след като приключи европейския проект.

Фотопроектът “Giving me Voice” беше успешно осъществен в Южна Корея, където над 30 души с нарушено зрение застанаха пред обектива на Чанг Ки-хун. Фотографиите са портрет на всеки участник, облечен в дрехи и с атрибути, които показват неговата професия или хоби – музикант, танцьор, преподавател, ТВ водещ, кинорежисьор, спортист, и т.н. Проектът беше представен в различни изложбени пространства в Южна Корея, включително в изложбената зала на Joint Korea Culture and Arts Institute for the Disabled. Успоредно с изложбата, беше организиран и концерт с участието на някои от участниците в снимките.

Проектът в България:

Тук проектът ще бъде представен отново на два етапа: първият етап е изложба в столичната галерия “ЕТЮД”, която официално ще бъде открита на 1 септември в 18:00 ч. и ще продължи до 14 септември. Вторият етап е концерт в Културен дом “Красно село” на 23 септември и изложба в Културния дом в деня на концерта.

Автор:
галерия "Етюд"
Публикация:
28.08.2018 г. 14:37
Посетено:
1047
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/28163-giving-me-voice-izlozhba-na-koreyskiya-fotograf-chang-ki-hun