Изложби

Изложба "Силата на фоторепортажа"

23 юли – 20 август 2018 г., галерия „Библиотека“, РБ "Любен Каравелов" - Русе

Изложба "Силата на фоторепортажа"

 

◊ ПОКАНА

Селекция от фотографии „Силата на фоторепортажа“ от IV и V Международен фотосалон Пловдив ще подредят организаторите на Международния конкурс Антон и Любка Савови в културното пространство галерия „Библиотека“ на Русенската библиотека. Официалното откриване е на 23 юли от 18 часа.

„Силата на фоторепортажа“ е едно от официалните събития в Европейския месец на фотографията 2018, деветото издание на тема „Сила“. В момента изложбата е експонирана в клуба на Фоторепортера в София и вече е набрала популярност и публика пред столичани и гости на града.

Международен фотосалон Пловдив е фотографски конкурс под патронажа на Международната федерация за фотографско изкуство (FIAP – International Federation of Photographic Art) и на Национално сдружение фотографска академия „Янка Кюркчиева“ (НСФА). Провежда се ежегодно от 2014 г. насам и е разработен като концепция от фирма „Рефлекси“ ООД.

Тази година 5-членно международно жури оцени творбите. В Петото издание българската фотография се представя достойно с 27 фототворци с 43 награди (от тях 4 медала на FIAP – 3 златни и 1 сребърен, 2 бронзови медала на Фотографско общество на Америка (PSA) и 1 златен на НСФА), което е над 1/4 от наградените фототворби.

Гражданите на Русе ще имат възможността да се насладят на над 30 избрани наградени фотографии от последните два конкурса от раздел „Фотожурнализъм“. Сред тях е и „Инсталация защита на Пирин“ на русенския фотограф Явор Мичев.

Изложбата може да бъде разгледана до 20 август.

 

Автор:
РБ "Любен Каравелов" - Русе
Публикация:
22.07.2018 г. 17:14
Посетено:
906
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/28091-izlozhba-silata-na-fotoreportazha