Изложби

"My Way" - самостоятелна изложба на Даниела Стойкова

Изложба живопис, 14 юли - 14 август 2018, Пекарната „The Art of Love“

"My Way" - самостоятелна изложба на Даниела Стойкова

 

◊ ПОКАНА

След многобройни изяви в Италия, младата и талантлива художничка Даниела Стойкова се завръща у нас със самостоятелна изложба. "My Way" разказва една история за живота на художничката през изминалата една година от нейния живот в Италия. Една история, разказана, не чрез думи, а с емоция.

Всяка картина отразява 1 месец от последната година, през който определени събития и  чувства са дали своето отражение. Колекцията отново е обединена от червеното чадърче, като свързващ елемент и е богата на разнообразни настроения, както романтични, така и доста драматични елементи. По-голямата част от картините са запазени като изненада и ще бъдат видени за пръв път на самата изложба.

Не пропускайте откриването на изложбата на 14 юли 2018, събота, от 18.30 часа, с елегантно парти за близки, приятели и най-нетърпеливите почитатели в Пекарната „The Art of Love“ (бул. "Хр. Смирненски" 48). Вход свободен, вино и аперитиви за всички гости.

Даниела Стойкова е родена в град Нова Загора през 1990 г. Още от дете рисуването е нейната страст и тя участва в редица детски изложби и инициативи.

"За мен рисуването не е средство, а необходимост. То ме освобождава от емоциите и ме прави свободна. Целта ми е да вдъхновявам хората и да допринасям за превръщането на света в едно по-красиво място. Моите пейзажи разкриват романтичната и мечтателна страна на живота, те са блян, фантазия, емоция." - споделя Даниела.

През 2017-2018 г. участва в многобройни изложби в Италия, сред които получава наградите: Първа награда от конкурса Food Art – Bellinzago, и наградата “Sigillo” за значителни постижения в областта на живописта към галерия „La riseria” в Новара, Италия.

През януари 2018 г. Alson Gallery - Милано, представя нейната самостоятелна изложба на тема “The Red Journey”, която се радва на много успехи и интерес.

През март 2018 г. участва в престижната изложба на Дамарс „La donna nel arte”, в музея на изкуството и културата, Милано, представена от световноизвестния критик в областта на изкуството – Виторио Сгарби. Даниела е член на дружеството „Арте ад Арона”.

 

Заповядайте! Ще ви очакваме и вдъхновим с изкуството на Даниела Стойкова от 14 юли до 14 август 2018 в Пекарната „The Art of Love” (бул. "Христо Смирненски" 48, ж.к. "Лозенец", близо до спирка на метрото Стадион Васил Левски)

Автор:
Организаторите
Публикация:
09.07.2018 г. 17:41
Посетено:
1080
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/28049-my-way-samostoyatelna-izlozhba-na-daniela-stoykova