Изложби

"Настроения" - самостоятелна изложба на Даниела Стойкова

Изложба живопис, 22 юни - 1 юли 2018, Галерия „Kъщата на София“

"Настроения" - самостоятелна изложба на Даниела Стойкова

 

◊ ПОКАНА

Галерия „Kъщата на София“ представя

"Настроения" - самостоятелна изложба на Даниела Стойкова

Каним ви на едно вълнуващо пътуване из творчеството на Даниела Стойкова.

„Къщата на София“ се намира в София, в квартала на артисти, поети, журналисти - "Лозенец" (ул. „Миджур“ 12). Дом е на пъстрия артистичен дух, в който отново ще танцуват свободни мъдростта, красотата и любовта.

Заповядайте на 22 юни от 19.00 ч. на откриването на изложбата "Настроения" с творби на талантливата Даниела Стойкова от колекцията „The Red Journey”, която се радва на голям успех в галерия Алсон – Милано. "Къщата на София" разполага с няколко отделни арт пространства, всяко от които ще бъде посветено на различна живописна колекция на младата художничка.

Даниела Стойкова е родена през 1990 г. в град Нова Загора. Занимава се с рисуване от дете и бележи успехи още в детските си години. В изложбата "Настроения" ще ни покаже блестяща част от своите творби. Те притежават едно магично обаяние, което ни пренася в света на сънищата и мечтите. Един свят, в който царуват красотата и хармонията. За артистичния стил на Стойкова са типични силните и наситени цветове, които събуждат емоции и ни зареждат с настроение и желание за живот.

Това е първата изложба на художничката след завръщането й от Италия, където печели първа награда от конкурса Food Art – Bellinzago, и наградата “Sigillo” за значителни постижения в областта на живописта към галерия La riseria, Новара, Италия.

През януари 2018 г. Alson Gallery - Милано представя нейната самостоятелна изложба на тема “The Red Journey”,  а през март 2018 г. участва в престижната изложба на Дамарс в музея на изкуството и културата, Милано, представена от световно известния критик в областта на изкуството – Виторио Сгарби. Даниела е член на дружеството „Арте ад Арона”.

Участва в изложби в градовете Арона, Стреза, Милано, Оледжо, Оледжо Кастельо. Излага картините си още в Новара, Белиндзаго и Торино.

Заповядайте! Ще ви очакваме и вдъхновим с изкуството на Даниела Стойкова от 22 юни до 1 юли в „Къщата на София“. 

 

Автор:
Организаторите
Публикация:
09.06.2018 г. 14:29
Посетено:
1383
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/27916-nastroeniya-samostoyatelna-izlozhba-na-daniela-stoykova