Изложби

Изложба "Проф. Андрей Даниел и ученици" в Галерия-книжарница „София Прес“

Част от проекта „Учители и ученици в изобразителното изкуство“ на Фондация „Въпреки“

Изложба "Проф. Андрей Даниел и ученици" в Галерия-книжарница „София Прес“

Анна Семерджиев, Лачени тюркоазени токчета

 

◊ ПОКАНА

Фондация „Въпреки” и Галерия-книжарница „София Прес“ Ви канят на 29 май (вторник), от 18 часа на откриването на изложбата „Проф. Андрей Даниел и ученици” - част от проекта „Учители и ученици в изобразителното изкуство“.

Експозицията в столичната галерия-книжарница „София Прес“ е втората от втория етап на цикъла изложби – „Проф. Андрей Даниел и ученици”. Първият беше в Градската художествена галерия във Варна „Борис Георгиев”, където участваха с творби 59 ученици на именития ни художник и педагог. Сега те ще бъдат показани в София, в три галерии: „Стубел“, галерия-книжарница „София Прес“ и „Академия“.

В пространството на галерия-книжарница „София Прес“ ще бъдат представени художниците (по азбучен ред):

Проф. Андрей Даниел, Анна Семерджиев, Дея Вълчева, Консто Касабов, Маргарита Радева, Мария Стамати, Марта Райхел, Тодор Васев, Северина Енева, Северина Стоянова, Стефанос Нерхау, Трепка Петкова, Цонко Генов.


Следващата изложба в София се открива на 21 юни в галерия „Академия“.


Тези изложби са част от проекта „Учители и ученици в изобразителното изкуство“ на фондация „Въпреки“, в който се включиха художниците - професорите Емил Попов, Вихрони Попнеделев, Андрей Даниел, Николай Майсторов и техни ученици. Проектът е подкрепен финансово от Министерството на културата и Програма „Култура” на Столична община с партньорство с Националната галерия в София, Градските галерии във Варна и Кюстендил, частните галерии „Арт Алея” и „Стубел” в София, галерия - книжарница „София прес” и „Академия” в НХА. Включен е и в Културния календар на София, както и в Календара на културните събития във връзка с българското Европредседателство.
Предстоящите изложби ще са повод да открием, да разберем повече за тази специална връзка между Андрей Даниел и учениците му. И още нещо - във Варна той участва с една своя картина, редом с по-младите си колеги. В София те ще бъдат три за всяка една от галериите. 

Автор:
Организаторите
Публикация:
23.05.2018 г. 14:02
Етикети:
галерия-книжарница София Преспроф. Андрей Даниелпроектизложба
Учители и ученици в изобразителното изкуство
Фонфация Въпреки
Посетено:
1289
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/27799-izlozhba-prof-andrey-daniel-i-uchenitsi-v-galeriya-knizharnitsa-sofiya-pres