Изложби

Сто деца - сто слънца

Петнадесета годишна изложба на деца от Ателие "Приказен свят"

Сто деца - сто слънца

 

◊ ПОКАНА

За трети път Ателие "Приказен свят" ще представи творби на свои възпитаници в Галерия "България" на Софийска филхармония. В своята Петнадесета годишна изложба по традиция Ателието ще покаже рисунки на деца от 5 до 18 г., изпълнени в различни техники и жанрове.

Новото и различно в това издание обаче е 3D инсталацията с размери 2 на 7 м., носеща наименованието "100 деца – 100 слънца". В нея действително са включени 100 слънца, създадени от малките художници в техника, близка до познатата "папие маше", но и в допълнителна комбинация от еко материали, като: картони, въжета, велпапе и корк. Всяко от тези сто деца е създало, с помощта на тези материали, собствен пластичен образ и е интерпретирало индивидуално, като цвят, виждането си за този вечен изконен символ, какъвто е Слънцето. Резултатите са впечатляващи. Елате и вижте!

На самото откриване в Деня на детето, Ателие "Приказен свят" ще отчете и резултатите от изминалата 2017/2018 учебна година, като за радост на всички негови възпитаници, отново ще бъдат връчени дипломи за отлично представяне в процеса на обучение, както и получените до момента награди от наши и чуждестранни конкурси.

Заповядайте в дните от 1 до 10 юни за да почувствате топлината на слънчевите лъчи на детството!

 

Автор:
Калина Петкова
Публикация:
26.05.2018 г. 09:11
Посетено:
1261
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/27787-sto-detsa-sto-slantsa