Изложби

„Мазе" - изложба на Иво Пецов в галерия АРТ 36

„Мазе" - изложба на Иво Пецов в галерия АРТ 36

 

◊ ПОКАНА

На 16 май (сряда), 2018г. от 19:00 ч. в галерия АРТ 36 на ул. „Славянска" № 40 в Софияще бъде открита изложба на Иво Пецов.

Изложбата „Мазе" е поредица от платна, рисувани с маслена техника, създадени за пространството на АРТ 36 през 2018 година. В нея авторът се опитва да визуализира трупането и складирането на желанията, мечтите в човешкото вътрешно-психическо пространство, оприличено на мазе. Там се намират стари прашасали идеи и разбирания, които чакат своя ред и момент, в който да бъдат проявени. Там се трупат, в безброй буркани, съдържания на неизживяното и желаното, което с течение на времето все повече натежава и преизпълва пространството. Разни реколти и вкусове на егото, така човешки и абсурдни... Всички те стоят там консервирани за някакво загатнато бъдеще, докато пред тях прехвърчат сенките на дните, които никога не падат по гръб.

От цялата тази сивота на ограничаващите, трупани в мазе илюзии на съвременния човек се откроява само червения цвят на кръвта, като напомняне за действителното реално. Редуват се лозунги  и клишета като от реклами, чрез които масовите медии така са ни превъзпитали и са ни показали насоките на мисълта, те са изписани на английски език, който вече се ползва и на Балканите. Трупането на бурканите продължава, докато дните се развяват на вятъра... и всичко това се случва в амбиента на "АРТ 36", в присъствие на котките, които свободно се движат из галерията.

Иво Пецов е роден в Р Македония, а в България идва през 1999 година, когато се записва като студент в Националната художествена академия, специалност „Графика". От тогава, след като завършва бакалавърска, магистърска и докторска степен, той остава да живее и твори в София. Изкуството си е представил на повече от 15 самостоятелни изложби в България, Македония, Португалия и Румъния, и е участвал в множество групови изложби в различни страни.

Автор:
Организаторите
Публикация:
15.05.2018 г. 15:47
Посетено:
1099
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/27725-maze-izlozhba-na-ivo-petsov-v-galeriya-art-36