Изложби

„Ела при мен” - фотографска изложба на Яна Лозева

В рамките на фестивала Фотофабрика

„Ела при мен” - фотографска изложба на Яна Лозева

 

◊ СЪБИТИЕТО

На 24 април (вторник) в София от 18:30 ч. в Галерията за съвременно изкуство „УниКредит Студио” в София ще бъде открита изложбата „Ела при мен” на фотографа  Яна Лозева.

Това е втората изложба, организирана в рамките на петия фестивал Фотофабрика.

Фокусът на тази изложба е в търсенето на човека и неговата ранимост.

Яна Лозева е от онези фотографи, които отказват да отминат с безразличие непознатите хора по улицата. Тя намира причина и да обикне човека срещу нея, откривайки в детайлите неговата уязвимост.

Гледа с любов през обектива, за да се свърже с човека срещу нея. Това прави нейните фотографии много лични и интимни.

Яна Лозева (http://yanalozeva.com/) е фотограф на свободна практика, работи и живее в София. Завършила е специалност „Фотография” в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов”. Представител е на новото поколение съвременни български фотографи. Не обича да говори за работите си, а ги оставя сами да разказват. Участва в интересни и нетипични проекти. Автор е на запомнящи се, предимно меланхолични портрети. Добре позната е и с работата си в театъра и като автор на книгата „Дълго лято“.

Фестивалът Фотофабрика представя третата й самостоятелна изложба с фотографската серия „Ела при мен”, която може да бъде видяна от 25 април до 19 май в Галерията за съвременното изкуство „УниКредит Студио” с адрес: гр.София, пл. „Света Неделя” 7

„Ела при мен” е изложба, направена с много обич и с послание за любов. 

УниКредит Булбанк е партньор на фестивал Фотофабрика от самото му създаване. Традиционно една от изложбите се представя в галерията за съвременно изкуство УниКредит Студио. Галерията е насочена към талантливи млади творци, на които се дава възможност да направят своите първи изложби в арт пространството.

 

* * *

Петият фестивал Фотофабрика е част от Календара на културните събития на Столична община за 2018 година. Фестивалът включва проектите: “Пет портрета”, финансиран от Столична програма “Култура”, ”България - поглед отвън, поглед отвътре”, реализиран с финансовата подкрепата на Културна програма за Българското председателство на Съвета на Европейския съюз 2018 г.; Национален фонд „Култура“; “Паметта на града - фотомаратон и изложба”, изпълнявани с финансовата подкрепа на Столична община Програма Европа 2018 г.

 

Повече информация ще намерите на  Фейсбук страницата на събитието:  https://www.facebook.com/fotofabrika.festival/

Допълнителна информация по темите и събитията от програмата на фестивала Фотофабрика ще откриете на сайта: https://www.fotofabrika.org/bg

 

 

Автор:
Организаторите
Публикация:
21.04.2018 г. 16:19
Етикети:
Яна ЛозеваФотофабрикафотографияизложба
Галерия за съвременното изкуство УниКредит Студио
Посетено:
1145
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/27541-ela-pri-men-fotografska-izlozhba-na-yana-lozeva