Изложби

150 години от рождението на проф. Анастас Иширков

55 години самостоятелен Геолого-географски факултет

150 години от рождението на проф. Анастас Иширков

 

◊ ПОКАНА

На 17 април 2018 г. от 16 ч. във фоайето на Университетска библиотека "Св. Климент Охридски" ще се открие изложба, посветена на 150 години от рождението на проф. Анастас Иширков и 55 години самостоятелен Геолого-географски факултет.

В експозицията са показани книги от личната библиотека на проф. Анастас Иширков – сбирка, която се съхранява в Университетската библиотека; поредицата от табла разказва за живота и дейността на основоположника на университетската география в България, а мултимедия представя част от историята на Геолого-георгафския факултет - процеса на обучение, дейността на катедрите, филиалните библиотеки и музеите.

Акцент в изложбата е представянето на ръкописи, литографските лекции, дисертацията и основополагащите трудове на проф. Иширков.

Изложбата ще бъде открита от доц. Анна Ангелова – директор на Университетската библиотека, и доц. Георги Бърдаров – заместник-декан на Геолого-географския факултет.

Заповядайте!

Автор: Университетска библиотека "Св. Климент Охридски"
16.04.2018 г. 11:16
Посетено: 923
Етикети: годишнина, Университетска библиотека, изложба, Софийски университет, СУ, проф. Анастас Иширков, Геолого-географски факултет
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/27485-150-godini-ot-rozhdenieto-na-prof-anastas-ishirkov