Изложби

"Пролетна песен" в Арт галерия "Ларго", Варна

Изложба на Валери Ценов, Нели Ценова, Николай Няголов, Стефан Георгиев

"Пролетна песен" в Арт галерия "Ларго", Варна

Нели Ценова. "Извор"

 

◊ ПОКАНА

Арт Галерия "Ларго" представя

Валери Ценов, Нели Ценова, Николай Няголов, Стефан Георгиев

„Пролетна песен”

Сборна изложба живопис

04-24 април 2018 г.

 

До 24 април в галерия "Ларго" ще можете да се насладите на най-новите картини на четири изключителни съвременни български художници – Валери Ценов, Нели Ценова и Николай Няголов от Пловдив и Стефан Георгиев от Велико Търново. Изложбата е посветена на пролетта, този най-прекрасен и жизнеутвърждаващ сезон, а заглавието на експозицията е „заето” от едноименната творба на Валери Ценов.

Валери Ценов е роден на 27 октомври 1961 г. в село Лехчево, Монтана. Завършва Художествената гимназия в Пловдив през 1981 г. Учи в НХА от 1983 до 1989 г. в класа на проф. Борислав Стоев. Работи в областта на маслената живопис, акрила и акварела. Валери Ценов има над 60 самостоятелни изложби в България и по света, както и множество престижни награди.

Нели Ценова е родена на 25 август 1961 г. в Пловдив. Завършила е Националната художествена академия в София със специалност „Художествен текстил”. Ценова използва реалността като изразно средство, стилът й често е определян като “магичен реализъм”. Изключително прецизна и отговорна към работата и творчеството си, Нели Ценова присъства в домовете и колекциите на почитатели от България, Франция, САЩ, Турция и др.

Николай Няголов е роден на 02 ноември 1963 г. в гр. Ловеч. През 1988 г. се дипломира във факултета по Изобразително изкуство на Великотърновския университет “Св. св. Кирил и Методий” със специалност “Графика”. Има реализирани над 30 самостоятелни изложби у нас и в чужбина. Негови творби са притежание на частни колекционери, както и на няколко музея за изобразително изкуство в България и чужбина. Николай Няголов работи в областта на живописта, рисунката и неконвенционалните форми в изкуството.          

Стефан Георгиев е роден на 24 юни 1954 в гр. Велико Търново. През 1974 г. завършва Художествената гимназия в Казанлък. Продължава обучението си във Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“, във факултета по Изобразително изкуство. Работи в областта на живописта, илюстрацията и батика. Има над 30 самостоятелни изложби у нас и в цяла Европа.

Повече снимки от новата изложба можете да видите на www.largogallery.com.

Очакваме ви в галерия „Ларго“ на ул. "Хан Крум" № 8. Изложбата продължава до 24 април.

Автор:
Нели Вълчева, галерист
Публикация:
11.04.2018 г. 17:44
Посетено:
1922
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/27460-proletna-pesen-v-art-galeriya-largo-varna