Изложби

Изложба "Нови пространства" в галерия "Етюд"

Дебютна изложба живопис на Любомир Карадех

Изложба "Нови пространства" в галерия "Етюд"

 

◊ СЪБИТИЕТО

Галерия "Етюд" представя

"Нови пространства"

Изложба живопис на Любомир Карадех

Откриване на 2 април (понеделник), 19:00 ч.

Изложбата ще може да бъде разгледана в пространството на галерия "Етюд" (ул. "Цанко Церковски" 34, София) до 21 април 2018.

 

Галерия „Етюд“ представя изложбата „Нови пространства“, която е дебютна самостоятелна изява на художника Любомир Карадех. С нея авторът показва един опит за свой поглед върху изкуството. Едно ново търсене, провокирано от новото време и нелекия му професионален път.

Картините на Любомир Карадех, които ще могат да бъдат видяни в пространството на галерия "Етюд" до 21 април 2018, представят един личен емоционален свят, пречупен през призмата на абстрактната живопис. Линиите и формите са предимно ъгловати и начупени – абстрактни, но в същото време асоциативно подсказващи скрити изображения, които се появяват и изчезват. Творбите, изградени на модулен принцип, създават впечатление за движение и пулсация, а някои достигат дори до оптически илюзии и се доближават като образност до характерните особености на движението оп-арт. Хармонията в картините на Любомир Карадех е постигната чрез съчетаване на цветове и форми, навяващи различни емоции и асоциации. Абстрактната форма, цветът и линията са достатъчни на художника да пресъздаде идеите си.

 

Любомир Карадех по професия е строителен инженер. Девет години е работил като преподавател в УАСГ.  През 2016 г. придобива научна степен „доктор“. Пет години живее и работи в Канада. Още в детството си открива магията на рисуването, а от 2009 г. се занимава професионално с живопис.

 

Автор:
галерия "Етюд"
Публикация:
26.03.2018 г. 14:10
Етикети:
Посетено:
1050
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/27364-izlozhba-novi-prostranstva-v-galeriya-etyud