Изложби

Пейзажи от Жеравна и Мелник - изложба на Иван Михайлов-Жани

19-30 март 2018, Галерия-книжарница "София Прес"

Пейзажи от Жеравна и Мелник - изложба на Иван Михайлов-Жани

 

◊ СЪБИТИЕТО

Галерия-книжарница "София Прес"

представя

Иван Михайлов-Жани

Пейзажи от Жеравна и Мелник

Изложба живопис

Откриване: 19 март, понеделник, 18.00 часа
Галерия-книжарница "София Прес", ул. “Славянска” 29

Изложбата ще продължи до 30 март.

 

В един от пейзажите на Иван Михайлов-Жани, на втори план, върху стръмните била на планините пъплят редица човечета, носещи на гърбовете си миниатюрни изрисувани раници.

Ако сте разбрали, че един от тази редица е авторът и сте се чудили какво ли носи Жани в раницата, може да сте сигурни, че е само най-важното. Годините на неговото присъствие в арт-пейзажа и упоритата му работа и ритмичност в изложбите му ни доказва, че художникът Иван Михайлов-Жани се уповава на умението си да открива малките неща, които правят живота прекрасен и неповторим.

Независимо от кривата на всяко артистично развитие, природата винаги дава глътка въздух и вдъхновение. Жеравна и Мелник са обектите в новата му изложба, а от раницата надничат слънчевите дни, есенната меланхолия и несекващият оптимизъм на Жани.

 

◊ ПОВЕЧЕ ЗА ХУДОЖНИКА 

Иван Михайлов-Жани е роден през 1960 г. в София. Завършва Техникума по керамика и стъкло и продължава образованието си в Свободна академия „Жул Паскин”. Завършва  майсторски клас по живопис при проф. Николай Майсторов. От 2001 г. е член на СБХ и участва във всички творчески инициативи на Съюза от 1996 г. до сега. 

Осъществил е 20 самостоятелни изложби в галериите: "Макта", "Крида Арт", "Ведарт", "Лоран", "Арте", „Нюанс“, галерия-книжарница "София Прес" (София), както и една самостоятелна - в Париж, Франция. Негови творби са притежание на частни колекции от България, Франция, САЩ, Канада, Австрия, Британия.

 

Автор:
Олимпия Николова-Даниел
Публикация:
15.03.2018 г. 15:13
Посетено:
1357
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/27307-peyzazhi-ot-zheravna-i-melnik-izlozhba-na-ivan-mihaylov-zhani