Изложби

Изложба "Define" в галерия "Етюд"

Изложба дигитални фотоколажи на Елисавета Въчева

Изложба "Define" в галерия "Етюд"

 

◊ СЪБИТИЕТО

Галерия "Етюд" представя

"DEFINE"

Изложба дигитални фотоколажи на Елисавета Въчева

Откриване на 16 март (петък), 19:00 ч.

Изложбата ще може да бъде разгледана в пространството на галерия "Етюд" (ул. "Цанко Церковски" 34, София) до 31 март 2018.

 

Галерия „Етюд“ представя изложбата “Define”, която разкрива търсенията на художничката Елисавета Въчева в полето на концептуалния дигитален фотоколаж. Експозицията “Define”, която ще може да бъде видяна в пространството на галерия „Етюд“ до 31 март 2018, представлява своеобразно изследване на симбиозата между автора и публиката. Предаването на идеята, нейното разбиране и надграждане от гледащия е основният акцент в изложбата. Фокусът е поставен върху начина, по който творбата въздейства на моментното, вътрешно състояние на публиката и начина, по който изображенията отвеждат зрителя към различни изводи и заключения. В тази връзка техниката на колажа дава възможност, както за груб, неподправен буквализъм, така и за наситен символизъм, което го прави идеалното изразно средство за изложбата на Елисавета Въчева “Define”.

Ето какво казва за своята изложба самата художничка:

"Да определяме на базата на собствените си разбирания, култура, религия, сексуалност, естетика, знания е заложено във всеки един от нас. Какво е красотата, изкуството, идеята и как да ги определим? Разбираме ли ги напълно и дали моята представа би се покрила с вашата? Дали бихте могли да разчетете всички знаци и символи, за да определите значението? Колко различни концепции ще изградите над моята? Колко варианти на меланхолия, страдание, самота, радост и страст ще видите? А дали наистина са там или вие искате да бъдат?"
Елисавета Въчева

 

Елисавета Въчева завършва специалност „Изобразително изкуство“ в СУ „Св. Климент Охридски“ през 2015 година. Има множество участия в международни проекти и изложби. В момента се занимава с графичен дизайн.

 

Автор:
галерия "Етюд"
Публикация:
09.03.2018 г. 11:26
Етикети:
Посетено:
2001
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/27265-izlozhba-define-v-galeriya-etyud